Blog

18. jul, 2017

 

Na maanden van voorbereiding was het dan zondag 16-7-2017 om klokslag 14:38 dan eindelijk zover, het optreden op het wereld muziek concours van Muziek vereniging Concordia. Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars in de klasse World division marching was het wachten op de prijsuitreiking. De spanning nam narmate de middag vorderde alleen maar toe bij zowel de drummers,  de meegereisde supporters maar ook bij de thuisblijvers die het concours live konden volgen via internet.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

 

Om 16:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig, echter uit het voorgaande weekend bleek dat de jurering zeer streng was en dat er weinig gouden plekken werden behaald. Dit hielp niet echt mee voor de zenuwen.

Toen kwam het verlossende woord van de jury:

80.35 punten een gouden plak!

De spanning was in 1 maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebaalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband,er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was het dan toch eindelijk gelukt een gouden plak.


De terugreis van 2,5 uur in de bus was een groot feest, bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest al klaar om de gouden drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest doorgezet tot in de late uurtjes.

23. jun, 2017

 

Op vrijdag 30 juni houdt  Muziekvereniging  Concordia een open dag in het Muziekhoes aan de Hoofdstraat 66 A in Overdinkel. Lijkt het je leuk om een instrument te bespelen en samen met je vriendjes en vriendinnetjes muziek te maken, dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen op de open dag van Concordia. 

Op deze avond wordt de unieke kans geboden om alle soorten instrumenten die Concordia heeft zelf uit te proberen. De aanwezige muzikanten zullen je tips en tricks geven zodat je er ook daadwerkelijk geluid uit krijgt. Lijkt je dit helemaal te gek en wil je hier meer over weten dan ben je van harte welkom.

Niet alleen muziek maken is een onderdeel van de vereniging maar ook gezelligheid staat hoog in het vaandel bij Concordia. Dit willen we laten zien op onze open dag. Gedurende de avond zullen er allerlei activiteiten worden gedaan, zo kun je jezelf laten schminken, mee doen met het rad van fortuin waarmee je leuke prijzen kunt winnen en genieten van diverse optredens die gedurende de hele avond ten gehore worden gebracht. Van dit avond vullende programma krijg je natuurlijk honger en dorst om dit te verhelpen zal er een popcornkar staan en een ranja koe waar je zelf je eigen ranja uit kunt tappen. Kortom het belooft een gezellige avond te worden.

Mocht dit alles je aanspreken kom dan geheel vrijblijvend langs. Alle belangstellenden, jong en oud, zijn op vrijdag 30 juni van 18.00 uur tot 21.00 uur van harte welkom om te luisteren, te kijken en te beleven wat Concordia allemaal te bieden heeft.

Voor kinderen en volwassenen die graag een instrument willen gaan bespelen, maar nog niet precies weten welk instrument ze willen kiezen, is het bijwonen van dit open huis een prima manier om kennis te maken met muziekvereniging Concordia.

Lukt het u niet om op vrijdag 30 juni te komen, of wilt u alvast meer informatie over onze prachtige vereniging kijk dan voor informatie op onze website www.concordia-overdinkel.nl

 

19. jun, 2017


 

Muziekvereniging Concordia Overdinkel verzorgt donderdag 22 juni een openluchtconcert op het grasveld naast de Tiekerhook te Overdinkel.

Niet alleen het A-orkest zal hierbij hun muzikale klanken laten horen in het programma zal ook de ‘’jeugd’’ hun talent laten horen.

Dit zwoele zomeravond concert wordt u aangeboden door Muziek vereniging Concordia en zal geheel gratis te bewonderen zijn.

 

Het concert is tot stand gekomen door de vele positieve reacties die zijn ontvangen op onze eerdere wijkconcerten op het Veldkamp en het Witte zand.

Wij hopen u allen te mogen begroeten op donderdagavond 22 juni vanaf 19:00 uur om te genieten van onze vrolijke muziek.

 

Bij slecht weer zal het concert helaas niet doorgaan.

 

5. mei, 2017

 Zin in een fraai concert in de buitenlucht van het pittoreske Overdinkel? Vergeet dan niet om op donderdag 11 mei 2017  aan te schuiven bij de muziekkoepel aan de Ds. Pasmastraat in Overdinkel. Hier zal het muzikale buiten seizoen in de koepel te Overdinkel worden geopend met dit concert door Muziekvereniging Concordia.

 

Concordia wordt al jaren lang als een vaste ‘’klant’’ van de koepel gezien en dit zal ook dit jaar niet anders zijn. Echter wordt er door Concordia een nieuwe weg ingeslagen. Het jeugd orkest onder leiding van Andre van Huizen zal voor het eerst in de geschiedenis de muzikale avond openen met een aantal vrolijke werken. Na de spectaculaire opening van de jeugd zal er plaats worden gemaakt op de bühne voor het A-orkest. Het A-orkest zal voor een verdere invulling zorgen van deze zwoele voorjaarsavond. De muzikale klanken zullen worden afgewisseld met enkele bekende marsen van de Drumband.

 

Kortom het belooft een sfeervolle en muzikale avond te worden in Overdinkel, mocht u dit met eigen ogen en oren willen meemaken dan bent u van harte welkom. Het concert begint om 19:00 uur en de toegang is gratis. Voor koffie en thee tijdens de pauze wordt gezorgd.