Blog

16. nov, 2017

 

 

Zaterdag 25 november is het weer zover, dan zal muziek vereniging Concordia weer hun jaarlijkse themaconcert verzorgen. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er ieder jaar een muzikaal thema vertolkt waarin het publiek helemaal kan opgaan. Dit jaar is er gekozen voor het thema Disney. Onder leiding van Dirigent Andre van huizen zullen de meest bekende Disney klanken naar boven worden getoverd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan, The Lion King, Pocahontas, Aladin, de kleine zeemeermin en nog vele andere bekende en minder bekende liederen.

Om deze avond in hoger sferen te tillen zal het ‘’Muziekhoes’’ aan de hoofdstraat worden omgetoverd tot een echt Disney kasteel waar u misschien zelf Mickey Mouse of Pluto kunt tegen komen.

De leden van de drumband zullen op deze avond ook een spetterende show verzorgen. Deze nieuwe show die geheel anders is dan u van de drumband van Concordia gewend bent zal het Disney kasteel op zijn grondvesten doen trillen.

 Het non-stop show programma dat om 20:00 uur aan zal vangen met een spectaculaire openingsshow is gratis te zien in ‘’t Muziekhoes’’ aan de Hoofdstraat 66a te Overdinkel. Wij hopen u allen te mogen begroeten om samen met ons van deze speciale avond te komen genieten

10. nov, 2017

 

 

Eindelijk is het weer zover. Sinterklaas komt weernaar Nederland en natuurlijk vergeet hij ook Overdinkel niet.

Zondag 19 november komen Sinterklaas en zijn Pieten in Overdinkel aan. Ze maken dan met Muziekvereniging Concordia om 14.45 uur een rondgang door het dorp om alle kinderen te begroeten en te vieren dat ze weer in nederland zijn

. Na de rondgang, om ca. 16.15 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten naar het ‘’t Muziekhoes’’ van Concordia.

 Daar worden ze opgewacht door de warme klanken van de jeugdmuzikanten van Concordia, die een spetterend pepernotenconcert zullen geven.

Niet alleen is er muziek maar ook de gelegenheid om sinterklaas en zijn pieten eindelijk eens te ontmoeten.


Heeft u zin in een gezellige middag met de Sint, pieten  spetterende optredens muziek en natuurlijk pepernoten in overvloed, dan bent u van harte welkom in  ‘’t Muziekhoes’’ aan de Hoofdstraat 66a in Overdinkel.

2. okt, 2017

 

Op zaterdag 30 september jl. vond het traditionele jaarfeest voor alle leden van Muziekvereniging Concordia Overdinkel plaats.

 Het ‘’Muziekhoes’’ was speciaal voor deze feestavond omgetoverd tot een echte Ierse pub, met bijbehorende whisky en speciaal bieren kon de avond beginnen. De activiteit voor de avond was dan ook een ‘’Ierse’’ pub quiz waaraan fanatiek werd deelgenomen. De winnaar Benno Kroeze ging naar huis met een diner bon.

 Tijdens deze feestavond werden ook de maarliefst 12 jubilarissen in het zonnetje gezet. Bijna 300 jaar aan verenigingservaring aldus trotste voorzitter Jorgos Thravalos.

Mike Kleine, Esmee Kleine, Nick Masselink, Marlon Masselink, Jan Thravalos, Jos Waanders en Annemarie Welman allen 12,5 jaar lid.

Hans Breuker en Peter wegman 25 jaar lid.

Benno Kroeze, Henk koehorst en Hans Morshuis maarliefst 40 jaar lid.

Alle jubilarisen kregen na een mooie toespraak van voorzitter Jorgos Thravalos een passend geschenk aangeboden. Alle jubilarissen kregen daarnaast een oorkonde van Concordia en een boeket bloemen aangeboden, waarna alle leden in de gelegenheid werd gesteld om de jubilarissen te feliciteren.

Na de huldiging werd het feest voortgezet tot in de late uurtjes.

Onder het genot van een Whiskey en een iers biertje kon er worden teruggeken op een mooi muzikaal jaar. Met de klanken van de muziek van DJ Marlon Masselink zat de stemming er goed in. Het was al met al een geslaagde avond.

 

18. jul, 2017

 

Na maanden van voorbereiding was het dan zondag 16-7-2017 om klokslag 14:38 dan eindelijk zover, het optreden op het wereld muziek concours van Muziek vereniging Concordia. Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars in de klasse World division marching was het wachten op de prijsuitreiking. De spanning nam narmate de middag vorderde alleen maar toe bij zowel de drummers,  de meegereisde supporters maar ook bij de thuisblijvers die het concours live konden volgen via internet.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

 

Om 16:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig, echter uit het voorgaande weekend bleek dat de jurering zeer streng was en dat er weinig gouden plekken werden behaald. Dit hielp niet echt mee voor de zenuwen.

Toen kwam het verlossende woord van de jury:

80.35 punten een gouden plak!

De spanning was in 1 maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebaalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband,er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was het dan toch eindelijk gelukt een gouden plak.


De terugreis van 2,5 uur in de bus was een groot feest, bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest al klaar om de gouden drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest doorgezet tot in de late uurtjes.

23. jun, 2017

 

Op vrijdag 30 juni houdt  Muziekvereniging  Concordia een open dag in het Muziekhoes aan de Hoofdstraat 66 A in Overdinkel. Lijkt het je leuk om een instrument te bespelen en samen met je vriendjes en vriendinnetjes muziek te maken, dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen op de open dag van Concordia. 

Op deze avond wordt de unieke kans geboden om alle soorten instrumenten die Concordia heeft zelf uit te proberen. De aanwezige muzikanten zullen je tips en tricks geven zodat je er ook daadwerkelijk geluid uit krijgt. Lijkt je dit helemaal te gek en wil je hier meer over weten dan ben je van harte welkom.

Niet alleen muziek maken is een onderdeel van de vereniging maar ook gezelligheid staat hoog in het vaandel bij Concordia. Dit willen we laten zien op onze open dag. Gedurende de avond zullen er allerlei activiteiten worden gedaan, zo kun je jezelf laten schminken, mee doen met het rad van fortuin waarmee je leuke prijzen kunt winnen en genieten van diverse optredens die gedurende de hele avond ten gehore worden gebracht. Van dit avond vullende programma krijg je natuurlijk honger en dorst om dit te verhelpen zal er een popcornkar staan en een ranja koe waar je zelf je eigen ranja uit kunt tappen. Kortom het belooft een gezellige avond te worden.

Mocht dit alles je aanspreken kom dan geheel vrijblijvend langs. Alle belangstellenden, jong en oud, zijn op vrijdag 30 juni van 18.00 uur tot 21.00 uur van harte welkom om te luisteren, te kijken en te beleven wat Concordia allemaal te bieden heeft.

Voor kinderen en volwassenen die graag een instrument willen gaan bespelen, maar nog niet precies weten welk instrument ze willen kiezen, is het bijwonen van dit open huis een prima manier om kennis te maken met muziekvereniging Concordia.

Lukt het u niet om op vrijdag 30 juni te komen, of wilt u alvast meer informatie over onze prachtige vereniging kijk dan voor informatie op onze website www.concordia-overdinkel.nl