Blog

20. mrt, 2018

 

Vanaf 1 maart aanstaande zal Muziek vereniging Concordia uit Overdinkel oud ijzer in gaan zamelen voor het goede doel. Dit idee is tot stand gekomen doordat de alom bekende inzamelaar van oud ijzer in Losser heeft besloten om zijn jarenlange inzamelingsactie te beëindigen.

Muziekvereniging Concordia vindt een maatschappelijk betrokken functie van een muziekvereniging binnen de Lossere gemeente van groot belang, daarom zal een groot gedeelte  van de verdiende gelden dan ook besteedt worden aan goede doelen binnen de gemeente Losser. Daarnaast zal een deel van de verworven inkomsten ten goede komen aan de jeugd van Concordia.  De inzameling zal in samenwerking met vrijwilligers van Concordia en GVG Recycling te Enschede verlopen.

Oud ijzer is vanaf 1 maart in alle vormen het gehele jaar aan te bieden op het terrein van MB afbouw aan de Nijverheidsstraat 24 te Losser (De Pol). Om gemakkelijk de weg naar de desbetreffende container te vinden worden er langs de hoofdstraat aanduidingen op spandoeken geplaatst.

Mocht u om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om het ijzer naar de container te brengen dan is in overleg mogelijk om het oud ijzer ook te laten afhalen. Eveneens bestaat deze mogelijkheid voor bedrijven.  Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met 0615872067.

Wij hopen op uw steun zodat we het goede werk van onze voorganger kunnen opvolgen en een groot aantal goede doelen te kunnen steunen.

19. mrt, 2018

Afgelopen zondag 18 maart was het dan eindelijk zover na maanden voorbereiding kon de uitvoering van The Passion Overdinkel dan eindelijk plaatsvinden. In een bom volle kerk,  werd het massaal toegestroomde publiek welkom geheten door trotse voorzitter van muziekvereniging Concordia Jorgos Thravalos.

De uitvoering was een nog nooit vertoond spektakel, organiserende vereniging Concordia in samenwerking met zanggroep Montana en soliste Diony Rouw zorgden voor een onvergetelijke middag.

De insteek van het concert was om de lijdensweg en de laatste uren van Jezus Christus op een bijzondere wijze te vertolken. Het verhaal werd voorgedragen door de verteller en bekende Overdinkelnaar Jos in het Veld. Om het gevoel bij het verhaal te creëren werden er tussendoor bijpassende muziekstukken vertolkt. Als klap op de vuurpijl werd er een bijzondere versie van het onze vader gespeeld, namelijk in het Swahili.

Het publiek was dol enthousiast en beloonde de muzikanten met een staande ovatie en een oorverdovend applaus.

Na het concert was er een 3e helft in het ‘’Muziekhoes’’ van Concordia, want zoals Jorgos zo mooi sprak; Concordia zou Concordia niet zijn als er geen 3e helft was. In het ‘’Muziekhoes’’ werd er genoten van door de leden gebakken taart en een warme kop koffie.

Het hele Concert is in beeld gebracht door de vrijwilligers van RTV Losser. Wanneer er bekend is wanneer en hoe de beelden worden vertoond zal dit bekend worden gemaakt op onze site of via onze Facebook pagina.

Kortom het was een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor foto’s en meer informatie kunt u terecht op www.concordia-overdinkel.nl

 

1. mrt, 2018

 

Op zondag 18 maart zal Muziekvereniging Concordia in de Gerardus Majella kerk te Overdinkel the Passion gaan vertolken. The Passion is de moderne vertolking van de laatste uren van Jezus Christus leven lijden en opstanding. Het muzikale Bijbelse spektakel in een eigentijds jasje is afgelopen jaren zeer bekend geworden door de landelijke aandacht op tv.

Concordia gaat proberen om het gevoel van the Passion over te brengen op de lokale bevolking door het spektakel naar Overdinkel te halen. In Samenwerking met zanggroep Montana zullen verschillende moderne en bekende liederen worden vertolkt die niet alleen het verhaal van Jezus weergeven maar ook het gevoel hierbij creëren. Denk hierbij aan onder andere het prachtige zing vecht huil bid lach werk en bewonder, en het prachtige mag ik dan bij jou. Tevens zal Diony Rouw met haar prachtige stem nog enkele stukken zingen  

Spreker van de dag is bekende Overdinkelnaar Jos in het Veld, hij zal op geheel eigenwijze en een vleugje Twents het publiek proberen te boeien met het levens verhaal van Jezus Christus. Echter zal Twents niet de enige taal zijn die vertolkt wordt, er wordt namelijk een bijzondere versie van onze vader vertolkt in het Swahili.

Kortom het belooft een bijzondere middag te worden in de Gerardus Majela kerk te Overdinkel, waarvoor u allen bent uitgenodigd. Het concert is geheel gratis te bewonderen  en zal starten om 15:00 uur , de kerk is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Na het concert is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie en eigen gemaakte taarten in  het ‘’Muziekhoes’’ van Concordia.

Wij hebben er zin aan en hopen u allen te mogen begroeten op zondag 18 maart.

9. jan, 2018

 Op zaterdag 27 januari organiseert de vriendenkring van Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel haar jaarlijkse rommelmarkt. Van 9.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom in ‘t Muziekhoes aan de Hoofdstraat 66a in Overdinkel.

U bent van harte welkom om te komen snuffelen tussen de mooie spullen die ook dit jaar weer in grote getale aanwezig zijn.

Bent u toe aan een pauze of wilt u nog even nagenieten van de prachtige sfeer dan kan dit tijdens een lekkere warme kop koffie of thee in de kofiiecorner.

 

 De opbrengst gaat naar de vriendenkring, welke bijdragen in de kosten van onder andere de aanschaf van instrumenten voor de vereniging.

 

 Heeft u overtollige goederen die geschikt zijn voor onze rommelmarkt (geen grote meubels en koel/vriesapparatuur) dan kunt u contact opnemen met één van de contactpersonen om een ophaal of breng afspraak in te plaan.

 

Voor Losser kunt u bellen met:

• J.  Herik  telefoonnummer 053-5384127

 

Voor Overdinkel kunt u bellen met:

• W. Groener  telefoonnummer 053-5384129

• G.  Nordkamp telefoonnummer 053-5385048

• ‘t Muziekhoes telefoonnummer 053-5386818 of mail naar: info@concordia-overdinkel.nl

 

 Ook kunt u zelf uw goederen brengen op vrijdag 27 januari tussen 13.00 uur en 20.00 uur (‘t Muziekhoes, Hoofdstraat 66a, Overdinkel).

 

Meer informatie over onze vereniging en activiteiten op www.concordia-overdinkel.nl

 

Graag tot ziens.

 

18. dec, 2017

 

 

 

Het kerstconcert heeft weer plaatsgevonden en ook de laatste repetitie voor 2017 is weer geweest. De instrumenten zijn schoongemaakt en ingepakt kortom tijd voor de traditionele oliebollen actie van muziekvereniging Concordia Overdinkel.

 

Het ‘’muziekhoes’’ wordt op zaterdag 30 december 2017 omgetoverd  tot het oliebollen walhalla van de gemeente losser. Ook dit jaar zullen we maarliefst 5000 olie en krentenbollen bakken.

De lekkerste oliebollen van Twente kunt u digitaal bestellen via onze webshop op www.concordia-overdinkel.nl of via een telefonische/Whatsapp bestelling op nummer 0615872067.

De prijzen voor olie- en rozijnenbollen zijn nog altijd slechts € 0,50 per stuk.

 

Bestellingen zijn op 30 december tussen 9.00 en 14.00 uur af te halen in ons ‘’Muziekhoes’’ aan de hoofdstraat 66a te Overdinkel.  Tevens kunt er tevens voor kiezen om de oliebollen thuis te laten bezorgen.

 

Mocht u geen bestelling hebben geplaatst en toch oliebollen willen kopen dan kan dit uiteraard ook via de vrije verkoop bij Plus Bellers te Overdinkel en in ons ‘’muziekhoes’’ van 9.00 tot 15.00 uur. 

 

In ieder geval wensen we u alvast een voorspoedig nieuw jaar toe en hopen u te kunnen begroeten tijdens de diverse activiteiten in het nieuwe jaar.