Blog

7. nov, 2018

 

 

 

 

 

Na 8 maanden  geleden te zijn gestart met het inzamelen van oud ijzer op de pol in Losser was het na vele duizenden kilo’s ijzer te hebben weggebracht dan woensdag 7 november 2018 dan eindelijk zover, het oud ijzer feest. Dit feest stond in het teken van de ouderen in de gemeente Losser. De gemeente waar de mensen zo gul zijn om hun oud ijzer te schenken aan een goed doel.

 

De geheel kosteloze middag werd gehouden in ’t “muziekhoes” van Muziekvereniging Concordia. Hier werden de ouderen gebracht met de geheel nieuwe elektrokar uit Overdinkel of ze kwamen vanuit de Tiekerhook, driehoek of andere plekken uit Overdinkel en Losser aan wandelen of fietsen.

 

De middag begon met koffie en boterkoek, hier werd onder de muzikale klanken van Willy Marsman goed van genoten. Daarna kwamen spontaan Prik en Prak binnenlopen er werd aan de aanwezigen gevraagd wie ze eigenlijk waren en of er nog mooie verhalen over hun waren die ze nog niet gehoord hadden.  Er kwam een stormvloed van verhalen en herinneringen op tafel en hier genoten prik en prak maar zeker ook de gasten enorm van.

 

Na dit intermezzo kreeg Willy Marsman met platen uit de jaren 40/50 en 60 de dansvloer al snel vol en kon onder het genot van een hapje en een drankje deze geslaagde middag worden voortgezet. De middag werd afgesloten met poffertjes,  een echt ouderwets en traditioneel feestmaal.

 

De reacties van het in grote getale aanwezige publiek, dat speciaal voor deze middag was uitgenodigd, waren lovend. En het initiatief om wat terug te doen voor de gemeenschap werd enorm gewaardeerd.

 

Kortom het was een geslaagde middag die voor beide kanten, zowel het publiek als Concordia nieuw was. Wij willen dan ook iedereen bedanken die de afgelopen maanden Concordia en de gemeenschap heeft gesteund door het oud ijzer naar onze container op de pol in Losser te brengen.

 

Wij hopen dat wij dit nog vele jaren kunnen voortzetten en daarvoor hebben we de steun van Losser en Overdinkel hard nodig, dus heeft u nog oud ijzer liggen breng het dan naar de container aan de nijverheidsstraat 24 te Losser naast MB afbouw (de Pol). Ook is er de gelegenheid om ijzer op te laten halen. Wilt u meer informatie hierover kijk dan op onze website: www.concordia-overdinkel.nl

 

 

 

 

 

 

6. nov, 2018

 

Na maanden van voorbereiding was het dan zaterdag 3-November eindelijk zover, het optreden op het concours in Schiedam  van Muziek vereniging Concordia. Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars was het wachten op de prijsuitreiking. De spanning nam narmate de middag vorderde alleen maar toe bij zowel de drummers,  de meegereisde supporters maar ook bij de thuisblijvers die het concours live konden volgen via internet.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

 

Om 16:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig, Toen kwam het verlossende woord van de jury:

87.00 punten een dikke gouden plak!

De spanning was in 1 maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebaalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband,er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was er dan een welverdiende gouden plak.

 

De terugreis van 2,5 uur in de bus was een groot feest, bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest klaar om de gouden drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest doorgezet tot in de late uurtjes.

25. sep, 2018

 

Op zaterdag 22 september jl. vond het traditionele jaarfeest voor alle leden van Muziekvereniging Concordia Overdinkel plaats.

‘’ 't Muziekhoes’’ was speciaal voor het thema chique de freak omgetoverd tot een ware feesttempel. Alle genodigden waren dan ook verkleed als ware gala sterren of echte freaks.  De prijs voor best verkleedde Gatsen ging verdiend naar Sharon Mast en Maurice Röhring. Om de avond compleet te maken waren er optredens van o.a. zanger Marco de Vos en Dyon Verwer. Tijdens deze feestavond werden ook de 5 jubilarissen in het zonnetje gezet. 167.5 jaar aan verenigingservaring aldus trotste voorzitter Jorgos Thravalos.

Annie Masselink  12,5 jaar lid

Wendy Nordkamp (niet op foto) 25 jaar lid.

Benno Reimerink en Herman Rohring(niet op foto) 40 jaar lid.

En Last but not Least Hans Masselink maarliefst 50 jaar lid

Alle jubilarisen kregen na een mooie toespraak van voorzitter Jorgos Thravalos een passend geschenk aangeboden. Alle jubilarissen kregen daarnaast een oorkonde van Concordia en een boeket bloemen aangeboden, waarna alle leden in de gelegenheid werd gesteld om de jubilarissen te feliciteren.

Na de huldiging werd het feest voortgezet tot in de late uurtjes.

Onder het genot van één of meerdere hapjes en drankjes kon er worden terug gekeken op een mooi muzikaal jaar. Met de klanken van de muziek van DJ Marlon Masselink tot in de late uurtjes zat de stemming er goed in. Het was al met al een geslaagde avond.

 

31. mei, 2018

Persbericht:

Op zaterdag avond 9 juni zal muziekvereniging Concordia een internationale jeugdslagwerk avond organiseren. Aan deze bijzondere avond zullen verschillende jeugdslagwerk groepen mee doen uit Nederland en duitsland.

Deelnemende slagwerkkorpsen zijn EVC uit Enschede, Excelsior uit Losser, Drumline klangfabrike uit Lohne (Dld) en organiserende vereniging Concordia uit overdinkel.

Alle korpsen zullen hun 5 beste, leukste of meest aansprekende nummer ten gehore brengen en aan het eind zullen ze gezamenlijk nog een nummer drummen, kortom het belooft een mooie muzikale avond te worden.

Mocht u ook getuige willen zijn van dit spektakel dan bent u van harte uitgenodigd om deze slagwerkavond bij te wonen.
Dus noteer in uw agenda zaterdag avond 9 juni aanvang 19:00 uur in ‘t muziekhoes van muziekvereniging Concordia aan de Hoofdstraat 66a te Overdinkel.
De toegang is gratis.
Voor meer informatie kijk op :
www.concordia-overdinkel.nl


wij hopen op jullie medewerking en een super mooie plaats in de krant of website voor dit bijzondere initiatief.

voor extra vragen kunt u contact opnemen met onze voorzitter:
Jorgos Thravalos
0623910356