De kapel

Het ontstaan:

 

Hoe werd Benno & de Muiters een kapel: In 2004 aan het begin van de carnavalsperiode  kwamen een aantal muzikanten van muziekvereniging Concordia uit Overdinkel op het idee om muziek te gaan maken tijdens de carnavalsoptocht in Münster . Na enig overleg met het bestuur en een korte werving onder de leden hadden ze al snel een enthousiast gezelschap bij elkaar.

Het resultaat, met optredens langs de optocht en in de kroegen van Münster, was zo overweldigend dat er besloten werd om het clubje “muiters” bij elkaar te houden en met deze mensen een blaaskapel op te richten. Omdat Benno op dat moment (en nu nog) de oudste van het stel was waren ze het al snel eens over de naam; Benno & de Muiters.

Na de oprichting in 2004 zijn de Muiters dan ook best actief geweest. Zo hebben zij al verschillende optredens gehad op diverse feesten en partijen binnen Concordia, van familie en bekenden, maar ook zijn ze te zien tijdens onder andere de Brueghel en het Euregiofeest. Maar het hoofddoel van Benno & de Muiters blijft de carnavalstijd, en maken ze deel uit van één van de kapellen voor het begeleiden van de prins van Losser en zijn gevolg en waren van 2007 tot 2021 hofkapel van de Bokelbulkes.

2009 Het eerste lustrum, ter gelegenheid van dat feit werd er een nieuw logo ontworpen en kregen ze nieuwe kleding. Kregen ze het in 2010 voor elkaar om eigen gesponsorde vilten te hebben.

 

Info: muiters@concordia-overdinkel.nl

Roy Kleine

M: +31(0)6 2281 4532