Blog

11. mrt, 2022

 

 

Zaterdag 2 April is het dan eindelijk weer zover, dan zal muziek vereniging Concordia Overdinkel eindelijk weer hun jaarlijkse themaconcert verzorgen. De huidige corona regels laten het weer toe om er een mooie, gezellige en muzikale avond met publiek van te maken. Dus plan deze datum alvast vrij in uw agenda.

Dit jaar is er gekozen voor het thema Piraten. Onder leiding van onze nieuwe Dirigent Herbert Vreeman zullen we een een breed scala aan piraten muziek laten horen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Normaal, Nena maar ook de instrumentale platen zoals u deze kent van de geheime zender.

De leden van de drumband zullen op deze avond ook een spetterende show verzorgen, in samenwerking met de slagwerkgroep van Muziekvereniging Crescendo. Deze nieuwe show die geheel anders is dan u van de drumband van Concordia gewend bent zal u doen verbazen.

Om in het thema te blijven is er een samenwerking opgezocht met de studio AMG (Mark en Leon Elshof), bekend van piratenstream Twente. Piratenstram Twente zal vanaf 14:00 uur live draaien vanuit het muziekgebouw van Concordia Overdinkel aan de Hoofdstraat 66a. Hierbij is een vrije inloop mogelijk om alvast het sfeertje voor de avond te proeven of om een keer live in een piraten studio te kijken. Rond de klok van 20:00 uur zal het concert gaan beginnen. Het concert zal tevens live worden uitgezonden op de website  en via de streams van piratenstream Twente.

Het non-stop show programma dat om 20:00 uur aan zal vangen is gratis te zien in ‘’t Muziekhoes’’ aan de Hoofdstraat 66a te Overdinkel (vrije inloop vol=vol). Wij hopen u allen te mogen begroeten om samen met ons van deze speciale avond en unieke samenwerking te komen genieten.

Meer informatie is te vinden op www.concordia-overdinkel.nlwww.piratentwente.com

 

 

23. sep, 2021

Door de door ons allemaal bekende pandemie was het de afgelopen periode helaas niet mogelijk om een feest of andere activiteit gekoppeld aan een goed doel te organiseren met het ingezamelde oud ijzer geld.

Daarom is het bestuur opzoek gegaan naar een andere manier om het geld binnen de losserse gemeenschap te besteden.

En hoe mooi is het nu om het ingezamelde geld te besteden aan de muzikale toekomst van de jeugd?

 

In samenwerking met Fundament Muziek & Dans gaan we vanaf medio oktober de Losserse basisscholen in! Basisschool kinderen uit groep 5 & 6 krijgen een leerorkest aangeboden. Ze gaan leren spelen op een instrument, samen spelen in orkestvorm en werken toe naar een heus concert. In dit roulerende project krijgen alle kinderen uit groep 5 en 6 de komende jaren muzieklessen op school. Muziek maken kun je altijd , maar om het samen goed te laten klinken daar is onderwijs en oefening voor nodig.

In 7 weken tijd worden de kinderen omgetoverd tot ware muzikanten, en bij elk project worden de omliggende muziekverenigingen betrokken voor de ondersteuning.

 

Muziekvereniging Concordia is er trots op om dit project te kunnen steunen en een bijdrage te kunnen leveren aan het muziekonderwijs in de gehele gemeente Losser.  Dankzij de steun en bijdrage van de oud-ijzer actie op de pol we de gehele methode aan Fundament kunnen schenken. Voorzitter Jorgos Thravalos heeft de methode afgelopen week persoonlijk  overhandigd aan cultuur coach Anne-Marie ten Heggeler.

 

Het oud ijzer geld wordt dus niet alleen door Losser / Overdinkel gegenereerd maar het wordt daar ook uitgegeven, hierdoor probeert Concordia het geld binnen de gemeenschap te houden zodat een zo breed mogelijk publiek van het ingezamelde oudijzer geld kan profiteren.  

 

Wij hopen dat wij deze acties nog vele jaren te kunnen voortzetten en daarvoor hebben we de steun van Losser en Overdinkel hard nodig, dus heeft u nog oud ijzer liggen breng het dan naar de container aan de nijverheidsstraat 24 te Losser naast MB afbouw (de Pol). Ook is er de gelegenheid om ijzer op te laten halen. Wilt u meer informatie hierover kijk dan op onze website: www.concordia-overdinkel.nl 

 

11. mrt, 2021

 

Afgelopen zaterdag heeft Muziekvereniging concordia uit Overdinkel gebakjes rond gebracht. Dit alles in het kader van de oud ijzerinzameling op De Pol te Losser. Door het Corona virus was het niet mogelijk om dit jaar een fysieke activiteit te organiseren. Maar ondanks het virus is de oud ijzer inzameling gewoon door gegaan. daarom heeft Concordia besloten om toch iets te doen voor de Losserse / Overdinkelse gemeenschap.

Op geheel corona-proof wijze zijn er 150 gebakjes uitgedeeld aan bewoners van de Tiekerhook (Overdinkel), Maartens-Stede (Losser) en woon-zorgcomplex de Driehoek (Overdinkel). Helaas geen muzikale klanken maar wel de heerlijke smaak van een gebakje.

Wij hopen dat als de maatregelen het toelaten opnieuw iets kunnen organiseren.

Mocht u nog oud ijzer over hebben dan kunt u dit brengen naar het bekende inzamelpunt op het terrein van MB afbouw aan de Nijverheidsstraat 24 te Losser (De Pol).

 

11. mrt, 2021

 

Het zonnepanelen-project van muziek vereniging Concordia uit Overdinkel is gerealiseerd en Concordia gaat hiermee verder met verduurzaming.

Maar liefst 20 zonnepanelen liggen er te stralen op het dak van “t Muziekhoes” in Overdinkel. Hiermee kan er worden voorzien in de totale behoefte van stroom van het clubgebouw. Het project is een vervolg op de verduurzaming van het clubgebouw, dat eerder al werd voorzien van led verlichting.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Rabobank, zij hebben voor een deel bijgedragen in de kosten van de door leden zelf geplaatste installatie. Door de bijdrage van de Rabobank is de terugverdien tijd van de totale installatie met ruim 3 jaar teruggebracht. De reductie op de vaste lasten wil Concordia gebruiken om verder te investeren in de vereniging.

De zonnepanelen zijn voor Concordia een investering in een duurzame toekomst, Dit is niet alleen beter voor de energierekening van het verenigingsgebouw maar ook voor het milieu.

1. feb, 2021

Wij zijn diep geschokt na het bericht dat “Erevoorzitter” Gerard Molthof op 84-jarige leeftijd is overleden.

Velen kennen Gerard als muzikant, bassist, voorzitter en erevoorzitter maar voornamelijk was hij de verenigingsman die altijd klaar stond voor zijn Concordia in goede en slechte tijden.

Zijn passie uitoefenen “muziek maken” is hem helaas al jaren gelden ontnomen doordat hij werd getroffen door een gezichtsverlamming die het bespelen van een blaasinstrument onmogelijk maakte. Maar de muziek bleef in zijn hart en daarom was hij waar mogelijk bij elke repetitie of optreden aanwezig.

Hij was de motor die er mede voor gezorgd heeft dat Concordia kan genieten van een eigen clubgebouw in zijn meer dan 30 jaar als voorzitter van Muziekvereniging Concordia.

Waar mogelijk was Gerard ook de laatste jaren ondanks zijn gezondheid veel aanwezig om zijn club te steunen tijdens repetities, optredens of andere activiteiten. In 2017 heeft Concordia samen met de vriendenloterij zijn hartenwens in vervulling kunnen brengen met een ballonvaart boven zijn geliefde dorp. Door zijn inzet voor de gemeenschap is hij daarnaast ook onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerard zou dit jaar 85 worden en daarnaast gehuldigd worden voor zijn 60-jarige lidmaatschap bij Muziekvereniging Concordia, hij had in zijn hoofd het feest bij Concordia al gepland. Gerard mag nu het tijdige voor het eeuwige wisselen en we zullen hem missen.