Blog

1. aug, 2022

 

Na maanden van voorbereiding was het dan zondag 31-7-2022 om klokslag 10:15 dan eindelijk zover, het optreden op het wereld muziek concours van Muziek vereniging Concordia. Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars in de klasse World division marching was het wachten op de prijsuitreiking.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Norbert Bruins gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

 

Na nog wat optredens te hebben gekeken werd de terug reis rond de klok van 15:00 ingezet, dit alles omdat de prijsuitreiking pas rond 19:30 zou starten. In het Muziekhoes aangekomen was het tijd voor een feestje en een BBQ met de thuisblijvers en supporters.

Door een brand in het stadion van Kerkrade werd de prijsuitreiking uitgesteld en werd de spanning alleen nog maar groter.

Om 21:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking die via een livestream werd bekeken, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig. Toen kwam het verlossende woord van de jury:

85.16 punten een gouden plak!

De spanning was in 1 maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebaalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband,er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was er dan wederom een Gouden plak voor de Toppers van de Drumband.

 

21. jul, 2022

Zondag 31 juli zal de drumband van muziekvereniging Concordia voor de 3e keer deelnemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade . Oftewel het WK voor Marching en Show bands.

ze zijn hiervoor al maanden druk aan het repeteren.

Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om af te reizen naar Kerkrade , zal de Drumband aanstaande maandag 25 juli om 20:15 uur een demonstratie geven van de show die ze op het WK zullen lopen.

Compleet in pak zoals het er ook tijdens het WK aan toe zal gaan.

Hiervoor is iedereen die belangstelling heeft aanstande maandag vanaf 20:15 uitgenodigd op de velden van sportclub Overdinkel . (veld is nog niet bekend).

Aangezien de prijuitreiking zondag de 31e pas vanaf 19:30 zal plaatsvinden heeft de drumband besloten deze via een livestream in 't Muziekhoes te bekijken, ze zouden het leuk vinden als zoveel mogelijk mensen van de vereniging hierbij aanwezig zijn. Uiteraard is de bar hierbij geopend.

Er is in overleg met de drumband besloten om vanwege het late tijdstip en de vakantie GEEN serenade te brengen bij een eventuele eerste prijs.

mocht je nog graag mee willen naar Kerkrade om alles live te bekijken er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de bus . Opgave mag via Tim Breukers. ( tim_breukers@hotmail.com )

Kosten hiervoor bedragen 15€ per persoon.

vertrektijd gebouw: 5:30

retour gebouw: 18:00

Toegangskaarten zijn te verkrijgen op de website van het WMC op;   https://wmc.nl/nl/festival/2022-07-31/mars-en-showwedstrijden-dag-5 

14. jun, 2022

 

Zin in een leuk zomeravond concert in de buitenlucht van het pittoreske Overdinkel? Vergeet dan niet om op donderdag 30 juni 2022  aan te schuiven bij ’t Trefhuus aan de hoofdstraat in Overdinkel. Muziekvereniging Concordia zal dan een mooi midzomeravond concert ten gehore brengen.

 

Concordia wil na de corona periode zichzelf weer gaan vertonen voor de samenleving van Overdinkel. Waar kan dit nou mooier plaatsvinden dan op het terras van ons prachtige cultuurhuis ’t Trefhuus aan de hoofdstraat. Het orkest zal om 20:00 uur het concert aftrappen met een aantal vrolijke zomerse werken. Het terras is geopend dus voor de innerlijke mens wordt ook gezorgd.

 

Kortom het belooft een sfeervolle en muzikale avond te worden in Overdinkel, mocht u dit met eigen ogen en oren willen meemaken dan bent u van harte welkom. Het concert begint om 20:00 uur en de toegang is gratis.

11. mrt, 2022

 

 

Zaterdag 2 April is het dan eindelijk weer zover, dan zal muziek vereniging Concordia Overdinkel eindelijk weer hun jaarlijkse themaconcert verzorgen. De huidige corona regels laten het weer toe om er een mooie, gezellige en muzikale avond met publiek van te maken. Dus plan deze datum alvast vrij in uw agenda.

Dit jaar is er gekozen voor het thema Piraten. Onder leiding van onze nieuwe Dirigent Herbert Vreeman zullen we een een breed scala aan piraten muziek laten horen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Normaal, Nena maar ook de instrumentale platen zoals u deze kent van de geheime zender.

De leden van de drumband zullen op deze avond ook een spetterende show verzorgen, in samenwerking met de slagwerkgroep van Muziekvereniging Crescendo. Deze nieuwe show die geheel anders is dan u van de drumband van Concordia gewend bent zal u doen verbazen.

Om in het thema te blijven is er een samenwerking opgezocht met de studio AMG (Mark en Leon Elshof), bekend van piratenstream Twente. Piratenstram Twente zal vanaf 14:00 uur live draaien vanuit het muziekgebouw van Concordia Overdinkel aan de Hoofdstraat 66a. Hierbij is een vrije inloop mogelijk om alvast het sfeertje voor de avond te proeven of om een keer live in een piraten studio te kijken. Rond de klok van 20:00 uur zal het concert gaan beginnen. Het concert zal tevens live worden uitgezonden op de website  en via de streams van piratenstream Twente.

Het non-stop show programma dat om 20:00 uur aan zal vangen is gratis te zien in ‘’t Muziekhoes’’ aan de Hoofdstraat 66a te Overdinkel (vrije inloop vol=vol). Wij hopen u allen te mogen begroeten om samen met ons van deze speciale avond en unieke samenwerking te komen genieten.

Meer informatie is te vinden op www.concordia-overdinkel.nlwww.piratentwente.com

 

 

23. sep, 2021

Door de door ons allemaal bekende pandemie was het de afgelopen periode helaas niet mogelijk om een feest of andere activiteit gekoppeld aan een goed doel te organiseren met het ingezamelde oud ijzer geld.

Daarom is het bestuur opzoek gegaan naar een andere manier om het geld binnen de losserse gemeenschap te besteden.

En hoe mooi is het nu om het ingezamelde geld te besteden aan de muzikale toekomst van de jeugd?

 

In samenwerking met Fundament Muziek & Dans gaan we vanaf medio oktober de Losserse basisscholen in! Basisschool kinderen uit groep 5 & 6 krijgen een leerorkest aangeboden. Ze gaan leren spelen op een instrument, samen spelen in orkestvorm en werken toe naar een heus concert. In dit roulerende project krijgen alle kinderen uit groep 5 en 6 de komende jaren muzieklessen op school. Muziek maken kun je altijd , maar om het samen goed te laten klinken daar is onderwijs en oefening voor nodig.

In 7 weken tijd worden de kinderen omgetoverd tot ware muzikanten, en bij elk project worden de omliggende muziekverenigingen betrokken voor de ondersteuning.

 

Muziekvereniging Concordia is er trots op om dit project te kunnen steunen en een bijdrage te kunnen leveren aan het muziekonderwijs in de gehele gemeente Losser.  Dankzij de steun en bijdrage van de oud-ijzer actie op de pol we de gehele methode aan Fundament kunnen schenken. Voorzitter Jorgos Thravalos heeft de methode afgelopen week persoonlijk  overhandigd aan cultuur coach Anne-Marie ten Heggeler.

 

Het oud ijzer geld wordt dus niet alleen door Losser / Overdinkel gegenereerd maar het wordt daar ook uitgegeven, hierdoor probeert Concordia het geld binnen de gemeenschap te houden zodat een zo breed mogelijk publiek van het ingezamelde oudijzer geld kan profiteren.  

 

Wij hopen dat wij deze acties nog vele jaren te kunnen voortzetten en daarvoor hebben we de steun van Losser en Overdinkel hard nodig, dus heeft u nog oud ijzer liggen breng het dan naar de container aan de nijverheidsstraat 24 te Losser naast MB afbouw (de Pol). Ook is er de gelegenheid om ijzer op te laten halen. Wilt u meer informatie hierover kijk dan op onze website: www.concordia-overdinkel.nl