Blog

15. okt, 2020

 

Na het succesvolle afscheidsconcert van Andre van Huizen moest Muziek vereniging Concordia uit Overdinkel opzoek naar een nieuwe dirigent.

Na een aantal proefdirecties kwam na een stemming onder de leden Herbert Vreeman als favoriet uit de stembus.

Herbert  is in het dagelijks leven werkzaam als trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Daarnaast is hij ook dirigent van een tweetal blaasorkesten, te weten:

Muziekvereniging “Eendracht” te Denekamp en “ST Caecilia” te Saasveld.

Aan dit rijtje kan dus nu ook Concordia Overdinkel worden toegevoegd.

“Ontspanning door inspanning” is het motto van Herbert. Een gezonde mix tussen hard werken en gevoel voor humor. Dit past perfect in het plaatje van Concordia.

De eerste repetitie van Herbert heeft plaatsgevonden op 8 oktober jl. wij hopen op een goede samenwerking en een goede toekomst.

 

Op de foto:

Links: Jorgos Thravalos(voorzitter) Rechts: Herbert Vreeman (dirigent)

 

 

5. mrt, 2020

Na ruim 50 jaar het oud papier in Overdinkel te hebben opgehaald, heeft muziekvereniging Concordia met pijn in het hart besloten hiermee te stoppen.

Concordia was genoodzaakt dit besluit te nemen door het teruglopen van het aantal vrijwilligers. Om de Overdinkelaars toch te blijven voorzien in de handige service is er samen met carnavalsvereniging de Veldmuuskes besloten dat zij deze taak met ingang van maart 2020 op zich zullen nemen.

Het is de bedoeling dat de Overdinkelse bevolking niets merkt van deze overname. Het enige verschil is dat de trouwe gezichten van Concordia niet meer te zien zijn als ophalers.

Wijziging

Per zaterdag 14 maart zullen de Veldmuuskes het papier ophalen op de vertrouwde wijze. Zij beginnen hiermee om 9 uur.

De aanbieders worden vriendelijk verzocht om het oud papier goed verpakt en op tijd aan de straat te zetten. Tevens wordt het zeer op prijs gesteld dat het papier zoveel mogelijk bij elkaar wordt gezet, bij voorkeur bij de rode tegel om alles zo vroeg mogelijk van de straat te kunnen verwijderen.

Het papier kan ook zelf naar het oude terrein van Saksenstal Game aan de Hoofdstaat worden gebracht, waar de containers staan opgesteld. Dit laatste is mogelijk tot 12 uur. Na dit tijdstip is er niemand meer aanwezig en kan er geen papier meer worden aangeboden.

12. jan, 2020

Op zaterdag 25 januari 2020 organiseert de vriendenkring van Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel haar jaarlijkse rommelmarkt. Van 9.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom in ‘t Muziekhoes aan de Hoofdstraat 66a in Overdinkel.

Iedereen is van harte welkom om te komen snuffelen tussen de mooie spullen die ook dit jaar weer in grote getale aanwezig zijn.

Bent u toe aan een pauze of wilt u nog even nagenieten van de prachtige sfeer dan kan dit tijdens een lekkere warme kop koffie of thee in de koffie corner.

De opbrengst gaat naar de vriendenkring, welke bijdragen in de kosten van onder andere de aanschaf van instrumenten voor de vereniging.

Overtollige spullen

Heeft u overtollige goederen die geschikt zijn voor onze rommelmarkt (geen grote meubels en koel/vriesapparatuur) dan kunt u contact opnemen met één van de contactpersonen om een ophaal of breng afspraak in te plannen.

• B. Nordkamp  telefoonnummer 06-20177027

• G.  Nordkamp telefoonnummer 053-5385048

• ‘t Muziekhoes telefoonnummer 053-5386818 of mail naar: info@concordia-overdinkel.nl

Ook kunt u zelf uw goederen brengen op vrijdag 24 januari tussen 13.00 uur en 20.00 uur (‘t Muziekhoes, Hoofdstraat 66a, Overdinkel).

Meer informatie over onze vereniging en activiteiten op www.concordia-overdinkel.nl

27. nov, 2019

 

 

Zaterdag 23 november was het jaarlijkse thema concert van muziekvereniging Concordia uit Overdinkel, met dit jaar als thema We will Rock you. In  een bomvol ‘’ Muziekhoes’’ dat speciaal voor deze avond was omgetoverd tot een ware rock tempel kon het massaal toegestroomde publiek genieten van een breed scala aan rock nummers.

De avond werd geopend door Freddie Mercury himself, hij kondigde het A-orkest en de drumband aan. Het programma kon beginnen, bekende nummers uit de rock geschiedenis werden gespeeld, maar er werden ook moderne nummer ten gehore gebracht. Zoals Girl van Anouk met de zang van onze eigen Lotte Grootenboer en bas gitarist Jonne Bosch. Het was een Non-stop programma, tijdens de wisseling van de nummer werden de pauzes opgevuld met passende muziek van DJ Marlon (Masselink).

Het muzikale programma onder leiding van Andre van Huizen, die speciaal voor deze avond als Rock legende was verkleed, viel in goede smaak bij het publiek. Er werd mee geklapt, gezongen en zelf gedanst. De drumband onder leiding van Jan Thravalos  bood ondersteuning aan het concert met bekende nummer als weet child of mine maar kwam ook zelf emkele malen ten tonele met individule rock stukken speciaal voor deze avond gearrangeerd. kortom het was een gezellige en geslaagde avond voor zowel de muzikanten, drummers als het publiek.

Na het muzikale gedeelte ging het feest nog even door in ‘t ‘’Muziekhoes’’ er werd nagepraat en genoten van een prachtige avond.  Er was zelfs een merchandise tent opgebouwd waar je shirts, onderbroeken of rompers kon kopen van je favoriete Concordia speler.

Voor foto en filmmateriaal of meer informatie kan de site www.concordia-overdinkel.nl  worden geraadpleegd of bezoek onze facebookpagina.

                         

 

14. nov, 2019

 

 

Daar staat hij dan, backstage vlak voor het grootste optreden van zijn leven. De rook trekt langzaam op en de lampen staan volop te branden. In de verte hoort hij een zee van mensen ongeduldig zijn naam scanderen freddy….. freddy…  Freddy nog 10 seconden geeft de stage manager Jorgos aan. Hij schrikt wakker nu is het dan zover denkt hij. Dat ik dit geweldige concert mag openen vind hij een eer. Veel van zijn vrienden zijn aanwezig. De goede oude tijd dat is lang geleden dat ik Axl Rose heb gezien en de voltallige Beach Boys, dat die nog optreden dacht hij. Dan begint het boem-boem-tak, boem-boem-tak, het doek valt het licht verblind hem. Hij sluit zijn ogen en geniet van het moment eindelijk denkt hij, het rock concert van Concordia is begonnen!

23 november 20:30 uur zaal open vanaf 20:00, vrije entree, muziekhoes Muziekvereniging Concordia Hoofdstraat 66a  Overdinkel.