Blog

27. jan, 2019

 

Na maanden van voorbereiding was het dan zaterdag 26-Januari eindelijk zover, het optreden op het Nederlands kampioenschap marching in Wijchen. Na een spetterende en bijna perfecte uitvoering van de mars was het wachten op de prijsuitreiking. De spanning nam narmate de middag vorderde alleen maar toe bij zowel de drummers,  de meegereisde supporters maar ook bij de thuisblijvers. Het was een spannend verloop van de middag aangezien het deelnemers veld enorm sterk was.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

 

Om 16:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreikingen kwam het verlossende woord van de jury:

86.83 punten. Een welverdiende 3e plaats op het Nederlands kampioenschap.

De spanning was in 1 maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebaalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband,er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was het dan zover 3e van Nederland een uitstekende prestatie. De drummer waren trots op het resultaat.

 

De terugreis van in de bus was een groot feest, bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest klaar om de kersverse bronzen drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest doorgezet tot in de late uurtjes.

10. jan, 2019

 Op zaterdag 2 Februari 2019 organiseert de vriendenkring van Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel haar jaarlijkse rommelmarkt. Van 9.00 tot 13.00 uur bent u van harte welkom in ‘t Muziekhoes aan de Hoofdstraat 66a in Overdinkel.

U bent van harte welkom om te komen snuffelen tussen de mooie spullen die ook dit jaar weer in grote getale aanwezig zijn.

Bent u toe aan een pauze of wilt u nog even nagenieten van de prachtige sfeer dan kan dit tijdens een lekkere warme kop koffie of thee in de koffie corner.

 

 De opbrengst gaat naar de vriendenkring, welke bijdragen in de kosten van onder andere de aanschaf van instrumenten voor de vereniging.

 

 Heeft u overtollige goederen die geschikt zijn voor onze rommelmarkt (geen grote meubels en koel/vriesapparatuur) dan kunt u contact opnemen met één van de contactpersonen om een ophaal of breng afspraak in te plannen.

 

Voor Losser kunt u bellen met:

• J.  Herik  telefoonnummer 053-5384127

 

Voor Overdinkel kunt u bellen met:

• B. Nordkamp  telefoonnummer 06-20177027

• G.  Nordkamp telefoonnummer 053-5385048

• ‘t Muziekhoes telefoonnummer 053-5386818 of mail naar: info@concordia-overdinkel.nl

 

 Ook kunt u zelf uw goederen brengen op vrijdag 1 februari tussen 13.00 uur en 20.00 uur (‘t Muziekhoes, Hoofdstraat 66a, Overdinkel).

 

Meer informatie over onze vereniging en activiteiten op www.concordia-overdinkel.nl

 

Graag tot ziens.

20. dec, 2018

 

 

 

De kerst is weer achter de rug en ook de laatste repetitie voor 2018 is weer geweest. De instrumenten zijn schoongemaakt en ingepakt kortom tijd voor de traditionele oliebollen actie van muziekvereniging Concordia Overdinkel.

 

Het ‘’muziekhoes’’ wordt op zondag 30 december 2018 omgetoverd  tot het oliebollen walhalla van de gemeente losser. Ook dit jaar zullen we maarliefst 5000 olie en krentenbollen bakken.

De lekkerste oliebollen van Twente kunt u digitaal bestellen via onze webshop op www.concordia-overdinkel.nl

De prijzen voor olie- en rozijnenbollen zijn nog altijd slechts € 0,50 per stuk.

 

Bestellingen zijn op 30 december tussen 9.00 en 14.00 uur af te halen in ons ‘’Muziekhoes’’ aan de hoofdstraat 66a te Overdinkel.  Tevens kunt u ervoor kiezen om de oliebollen thuis te laten bezorgen.

 

Mocht u geen bestelling hebben geplaatst en toch oliebollen willen kopen dan kan dit uiteraard ook via de vrije verkoop bij Plus Bellers te Overdinkel en in ons ‘’muziekhoes’’ van 9.00 tot 15.00 uur. 

 

In ieder geval wensen we u alvast een voorspoedig nieuw jaar toe en hopen u te kunnen begroeten tijdens de diverse activiteiten in het nieuwe jaar.

 

26. nov, 2018Zaterdag 24 november was het jaarlijkse thema concert van muziekvereniging Concordia uit
Overdinkel, met dit jaar als thema Novemberfest. In een bomvol ‘’ muziekhoes’’ dat speciaal voor
deze avond was omgetoverd tot een ware Bayerische feestzaal kon het massaal toegestroomde
publiek genieten van allerlei nummers uit de streek Tirol.
De avond werd geopend door Voorzitter Jorgos Thravalos, hij kondigde het A-orkest aan dat onder
leiding van de drumband naar binnen werd gespeeld. Het programma kon beginnen, bekende
nummers uit tirol werden gespeeld en ondersteund door verschillende acts van de drumband. Onder
andere kwam Anton aus Tirol ten tonele maar ook werd de ‘’bierkratten’’ wals gespeeld. Uiteraard
was er ook een Oberkrainer groep gevormd die tijdens de pauze van het orkest voor de muzikale
klanken zorgde. als klap op de vuurpijl waren er 2 alpenhoorns aanwezig waarop een spetterende
solo werd gespeeld door Robert Bos en Jaqueline Velders.
Het muzikale programma onder leiding van Andre van Huizen viel in goede smaak bij het publiek. Er
werd mee geklapt, gezongen en zelf gedanst. Tijdens het ein prosit werd er met halve liters geproost
met het publiek, kortom het was een gezellige en geslaagde avond voor zowel de muzikanten als het
publiek.
Na het muzikale gedeelte ging het feest nog even door in ‘t ‘’Muziekhoes’’ er werd nagepraat en
genoten van een prachtige avond.
Voor foto en filmmateriaal of meer informatie kan de site www.concordia-overdinkel.nl worden
geraadpleegd of bezoek onze facebookpagina.

20. nov, 2018

 

 

In December 2018 gaat muziekvereniging Concordia uit Overdinkel voor het eerst kerstbomen verkopen. Wij verkopen echte Nordman kerstbomen vanaf €15. Wij garanderen de goedkoopste prijs uit de regio. De verkoop start vrijdagavond 7 december vanaf 18:30 met een heus kerstbomen feest. Dan is ‘’t muziekhoes’’ geopend en zijn er vuurkorven aanwezig. U kunt dan onder het genot van een hapje en een drankje uw kerstboom reserveren of direct meenemen en genieten van een gezellige feestavond met kerstmuziek.

 

Zaterdag 8 december gaat de verkoop weer van start rond de klok van 9:00 uur tot 17:30 uur. Ook nu zijn er weer vuurkorven en is er warme chocolade melk, glühwein koffie en thee aanwezig. Kortom het belooft een gezellige verkoop dag te worden. Zondag 9 december zullen de resterende bomen verkocht worden vanaf 9:30 uur. Mochten er na deze dag nog bomen zijn dan zullen er via facebook extra verkoopdagen worden aangekondigd.

 

De Nordman bomen worden allemaal standaard met kluit geleverd, op verzoek kan deze er ook worden afgezaagd. Prijzen beginnen vanaf €15 voor een boom van 1,5m voor bomen van 2,0m ligt de prijs op €20 en bomen van 2,5m kosten €25 kortom de goedkoopste uit de regio. De bomen kunnen eventueel ook thuis worden bezorgd  in de gemeente losser, zodat u niet zelf met de boom hoeft te slepen.

 

Kortom een unieke kans om een prachtige kerstboom te kopen voor een klein prijsje. Wees er snel bij want op = op.

 

Wij hopen u te mogen begroeten op 1 van onze verkoop dagen. Voor meer informatie kijk op onze website www.concordia-overdinkel.nl  of kijk op onze facebookpagina.