4. feb, 2014

Jeugddrumband Nederlands Kampioen

De Jeugddrumband van Muziekvereniging Concordia Overdinkel is afgelopen zaterdag 25 Januari Nederlands Kampioen geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap Mars in Elburg.

Maandenlang oefenen en repeteren, onder leiding van dirigent en instructeur Jan Thravalos, resulteerde afgelopen zaterdag in een geweldige uitvoering  van het nummer “Three Latin Dances” van J.G. Schroen, wat door de jury dan ook werd beloond met 85 punten. Zij behaalden hiermee het hoogste aantal punten binnen de derde divisie en mogen hierdoor de titel Nederlands Kampioen op hun naam schrijven.   

De jeugddrumband werd bij terugkomst in het "Muziekhoes" in Overdinkel ontvangen door burgemeester Sijbom van de Gemeente Losser, die de groep jeugdige slagwerkers en Jan Thravalos persoonlijk feliciteerde met het behaalde resultaat en lovende woorden sprak over de goede jeugdopleiding van muziekvereniging Concordia. De jeugddrumband werd feestelijk binnengehaald met een serenade van het orkest van Concordia en tenslotte werden ze gefeliciteerd door het bestuur, dat waardering uitsprak over het behaalde resultaat en de hieraan voorafgegane inzet van alle slagwerkers en hun instructeur.