22. mei, 2014

Erediploma voor de jeugddrumband van Muziekvereniging Concordia Overdinkel tijdens geslaagd concert.

Afgelopen zondag 18 mei vond, voor een overvolle zaal, het koffieconcert van  Muziekvereniging Concordia te Overdinkel plaats. Zoals al werd aangekondigd ditmaal in een iets andere setting. Het programma voor deze ochtend werd volledig verzorgd door de jeugd van Concordia en blaaskapel "Benno en de Muiters". De optredens werden ook telkens aangekondigd door de jeugdige muzikanten van de desbetreffende groepen.

Het non-stop programma ging gelijk goed van start met de beginnersdrumband o.l.v. Nick Masselink, waarna een optreden van de blokfluitgroep 1 o.l.v. Mendy van Veen en Kim olde Meierink volgde. Na een daverend applaus was het de beurt aan het beginnersorkest o.l.v. Andre van Huizen en "Benno en de Muiters"  die de stemming er nog verder inbracht met een medley van bekende nummers.

Het optreden van de jeugddrumband en instructeur Jan Thravalos, wat vervolgens op het programma stond, werd echter halverwege onderbroken in verband met een zeer welkome verrassing. Voorzitter Robert Bos nodigde de heer Jack Stolp van de KNMF die tussen het publiek zat, uit om naar voren te komen. De heer Jack Stolp sprak vol lof over de behaalde resultaten van de jeugddrumband tijdens het Nederlands Kampioenschap in Elburg, waar zij  een eerste prijs met het hoogste aantal punten behaalden. Door deze prestatie heeft de KNFM een erediploma toegekend aan de jeugddrumband wat vervolgens overhandigd werd aan dirigent Jan Thravalos.

Na deze onverwachte, maar zeer geslaagde onderbreking werd het programma weer opgepakt door de jeugddrumband en blokfluitgroep 2.

Ter afsluiting van het non-stop programma traden het beginnersorkest en de blokfluitgroepen gezamenlijk op, waarna "Benno en de Muiters"dit vrolijke concert afsloot.

Na een polonaise door het gebouw volgde een oorverdovend applaus voor alle muzikanten en dirigenten voor een zeer geslaagde, gezellige en muzikale morgen.