12. okt, 2014

Concours drumband Franeker

Bron: korpsmuziek.nl

 

Naam: Concordia Overdinkel

Onderdeel/divisie: Mars - sectie slagwerkkorpsen – 1e divisie

Concerterend: Royal Mile – L. Camp
Marcherend: American Beats – Ch. Van Zanten

Verslag:
Concordia Overdinkel betreedt de zaal met een ongestemde slagwerksectie. Ze hebben een bijzondere klank. Het lijkt niet alsof ze met hightensionsnares lopen, maar zo klinkt het wel. Ze proberen klankverschillen te maken door af te wisselen tussen scherp en dof. 

 

Overdinkel, een typische drumband, doet vandaag alleen een marcherend werk. Een heel interessant begin: een langzaam tempo met veel dynamisch verschil in de verschillende secties. De verschillen tussen scherp en dof zijn erg goed hoorbaar.
Qua looptstijl is het bij deze club goed voor elkaar. De haakse bochten worden goed uitgevoerd, rijen zijn strak en de onderlinge afstanden zijn overal gelijk. Interessante counter ook waarbij de hele club in één keer omdraait en de counter van de achterkant wordt ingezet. Zeker effectvol en dat is misschien ook wel de reden waarom wordt overwogen om de caption effect in te gaan zetten tijdens marswedstrijden.

 

Qua stokvaardigheden springt deze tambour-maître ook boven de rest uit, althans voor zover we hebben gezien. De man laat verschillende vaardigheden zien en leidt zijn club erg goed. Hij neemt overigens ook wel elk rechte stuk even de kans om zijn kwaliteiten te laten zien. Maar als je het goed doet, dan mag dat!

 

Mooie tempo-overgang, goed unisono uitgevoerd. Gelijk ook weer een wat andere sfeer, wat met een dergelijke bezetting best lastig is. Het geheel klinkt al snel veel hetzelfde, maar dit optreden is toch interessant door de grote dynamische verschillen die worden gemaakt. Gas terug waar het moet, hard waar het mag.

 

Het is echt een machientje wat hier over het veld loopt. Iedereen weet zijn taak en richtingen blijven intact tijdens voorwaarts gedeelten, counters en bochten. Sterk marcherend optreden van Concordia Overdinkel!