25. jan, 2015

Geweldige prestatie Drumband Muziekvereniging Concordia Overdinkel tijdens Nederlandse Kampioenschap

 

De drumband van Muziekvereniging Concordia Overdinkel heeft op zaterdag 24 Januari met succes deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Waalwijk.

Onder leiding van Jan Thravalos en met Gerben Keujer als tambour-maître kwam de drumband uit in de topklasse. De 2 marcherende werken die zij uitvoerden werden door de jury beoordeeld met het hoge puntenaantal van 90, waarmee ze een ruime 1e prijs behaalden en 2e van Nederland werden. De drumband werd bij terugkomst in het "Muziekhoes" feestelijk binnengehaald met een serenade door het orkest van Concordia en tenslotte werd de drumband gefeliciteerd door het bestuur, dat waardering uitsprak voor de behaalde resultaten en de hieraan voorafgegane inzet. 

Dat het niveau van de Losserse Verenigingen boven de rest van Nederland uitsteeg bleek wel uit het feit dat zustervereniging Excelsior uit Losser met het kleine verschil van 0,67 punten meer, Nederlands Kampioen werd, maar dat beide verenigingen de rest van Nederland met meer dan 2 punten verschil achter zich lieten. 

Een geweldige prestatie van de beide verenigingen, die hiermee de Gemeente Losser op muzikaal gebied zeer goed op de kaart hebben gezet en waar de Gemeente Losser terecht trots op kan zijn.