10. okt, 2016

Eerste prijs voor Orkest en Drumband van Muziekvereniging Concordia Overdinkel

Het orkest en de drumband van Muziekvereniging Concordia Overdinkel hebben zaterdag 8 oktober met succes deelgenomen aan het Show, Marching en Percussion-concours in Enschede.

Onder leiding van Andre van Huizen beet  het orkest, dat uit kwam in de tweede divisie, de spits af.  Het concerterende werk werd door de juryleden beoordeeld met een puntenaantal van 88,5. Hiermee behaalden zij een eerste prijs met promotie. In het juryrapport was sprake van „een prachtige klank met veel nuanceringen en dynamiek“ en „een  indrukwekkende opkomst“ die mede te danken was aan de perfecte samenwerking met de drumband.

Na dit succesvolle optreden was het `s middags de beurt aan de drumband onder leiding van Jan Thravalos en met Gerben Keujer als tambour-maitre. Zij kwamen uit in de eerste divisie en speelden 2 marcherende werken. Het afwisselende programma werd beloond met een daverend applaus en een jurybeoordeling van 88 punten. Een prachtige eerste prijs!

Tevreden gingen de muzikanten na afloop gezamenlijk met de bus naar het Muziekhoes, waar de behaalde successen nog verder werden gevierd. Hoogtepunt was de serenade van de drumband voor het orkest. De voorzitter Robert Bos sprak dan ook vol trots over een „mooie dag voor en van Concordia“.