22. jan, 2017

Muziekvereniging Concordia Overdinkel wordt Nederlands Kampioen in Waalwijk

 

Het orkest van Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel heeft zaterdag 21 januari  het Nederlands Kampioenschap Marching & Music Contest in Waalwijk gewonnen.

In een grote bus en met auto‘ s vertrok de drumband, het orkest en een grote groep supporters van Muziekvereniging Concordia afgelopen zaterdag  om half 8 vanuit Overdinkel richting Waalwijk om deel te nemen aan Nederlands Kampioenschap Marching & Music Contest 2016. 

Op zaterdag 8 oktober hadden de drumband en het orkest al met succes deelgenomen aan het KNMO Mars Concours in de Diekmanhal in Enschede, waar ze een eerste prijs en een eerste prijs met promotie behaalden. De drumband en het orkest hebben zich hierdoor rechtstreeks geplaatst voor het NK in Waalwijk.

Het orkest onder leiding van Andre van Huizen moest om 12.10 uur optreden in Sporthal De Slagen in Waalwijk waar zij uitkwamen in de tweede divisie. Voor de concerterende mars Lardidah, een compositie van Max Hempel, kregen zij  89.67 punten. Hiermee wisten zij het Nederlands Kampioenschap op hun naam te zetten.

Na de prijsuitreiking en een pauze was het om 15.00 uur de beurt aan de drumband van Concordia. Zij kwamen uit in de eerste divisie en  lieten twee marcherende werken zien en horen: Scottish Victory van J. Zinzen en Scottish Drum Games van J.G. Schroen. Hiermee behaalden zij een welverdiende derde plaats met 88.67 punten. De drumband staat onder leiding van Jan Thravalos met als tambourmaitre Gerben Keujer.

Tevreden gingen de muzikanten na afloop gezamenlijk met de bus naar 't Muziekhoes, waar de dirigenten door de zeer trotse en „superblije“ voorzitter Robert Bos werden bedankt voor hun inzet. Hierna was het tijd om de behaalde successen van deze geweldige groep muzikanten met een gezellig feest te vieren.