18. jul, 2017

Gouden plak op wereld muziek concours Muziek Vereniging Concordia Overdinkel

 

Na maanden van voorbereiding was het dan zondag 16-7-2017 om klokslag 14:38 dan eindelijk zover, het optreden op het wereld muziek concours van Muziek vereniging Concordia. Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars in de klasse World division marching was het wachten op de prijsuitreiking. De spanning nam narmate de middag vorderde alleen maar toe bij zowel de drummers,  de meegereisde supporters maar ook bij de thuisblijvers die het concours live konden volgen via internet.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

 

Om 16:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig, echter uit het voorgaande weekend bleek dat de jurering zeer streng was en dat er weinig gouden plekken werden behaald. Dit hielp niet echt mee voor de zenuwen.

Toen kwam het verlossende woord van de jury:

80.35 punten een gouden plak!

De spanning was in 1 maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebaalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband,er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was het dan toch eindelijk gelukt een gouden plak.


De terugreis van 2,5 uur in de bus was een groot feest, bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest al klaar om de gouden drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest doorgezet tot in de late uurtjes.