19. mrt, 2018

Muziekvereniging Concordia trek volle kerk met eerste editie van the Passion Overdinkel

Afgelopen zondag 18 maart was het dan eindelijk zover na maanden voorbereiding kon de uitvoering van The Passion Overdinkel dan eindelijk plaatsvinden. In een bom volle kerk,  werd het massaal toegestroomde publiek welkom geheten door trotse voorzitter van muziekvereniging Concordia Jorgos Thravalos.

De uitvoering was een nog nooit vertoond spektakel, organiserende vereniging Concordia in samenwerking met zanggroep Montana en soliste Diony Rouw zorgden voor een onvergetelijke middag.

De insteek van het concert was om de lijdensweg en de laatste uren van Jezus Christus op een bijzondere wijze te vertolken. Het verhaal werd voorgedragen door de verteller en bekende Overdinkelnaar Jos in het Veld. Om het gevoel bij het verhaal te creëren werden er tussendoor bijpassende muziekstukken vertolkt. Als klap op de vuurpijl werd er een bijzondere versie van het onze vader gespeeld, namelijk in het Swahili.

Het publiek was dol enthousiast en beloonde de muzikanten met een staande ovatie en een oorverdovend applaus.

Na het concert was er een 3e helft in het ‘’Muziekhoes’’ van Concordia, want zoals Jorgos zo mooi sprak; Concordia zou Concordia niet zijn als er geen 3e helft was. In het ‘’Muziekhoes’’ werd er genoten van door de leden gebakken taart en een warme kop koffie.

Het hele Concert is in beeld gebracht door de vrijwilligers van RTV Losser. Wanneer er bekend is wanneer en hoe de beelden worden vertoond zal dit bekend worden gemaakt op onze site of via onze Facebook pagina.

Kortom het was een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor foto’s en meer informatie kunt u terecht op www.concordia-overdinkel.nl