6. nov, 2018

87.00 punten op Concours Schiedam voor Muziek Vereniging Concordia Overdinkel

 

Na maanden van voorbereiding was het dan zaterdag 3-November eindelijk zover, het optreden op het concours in Schiedam  van Muziek vereniging Concordia. Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars was het wachten op de prijsuitreiking. De spanning nam narmate de middag vorderde alleen maar toe bij zowel de drummers,  de meegereisde supporters maar ook bij de thuisblijvers die het concours live konden volgen via internet.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

 

Om 16:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig, Toen kwam het verlossende woord van de jury:

87.00 punten een dikke gouden plak!

De spanning was in 1 maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebaalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband,er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was er dan een welverdiende gouden plak.

 

De terugreis van 2,5 uur in de bus was een groot feest, bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest klaar om de gouden drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest doorgezet tot in de late uurtjes.