7. nov, 2018

Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel schenkt ouderen een gratis middag.

 

 

 

 

 

Na 8 maanden  geleden te zijn gestart met het inzamelen van oud ijzer op de pol in Losser was het na vele duizenden kilo’s ijzer te hebben weggebracht dan woensdag 7 november 2018 dan eindelijk zover, het oud ijzer feest. Dit feest stond in het teken van de ouderen in de gemeente Losser. De gemeente waar de mensen zo gul zijn om hun oud ijzer te schenken aan een goed doel.

 

De geheel kosteloze middag werd gehouden in ’t “muziekhoes” van Muziekvereniging Concordia. Hier werden de ouderen gebracht met de geheel nieuwe elektrokar uit Overdinkel of ze kwamen vanuit de Tiekerhook, driehoek of andere plekken uit Overdinkel en Losser aan wandelen of fietsen.

 

De middag begon met koffie en boterkoek, hier werd onder de muzikale klanken van Willy Marsman goed van genoten. Daarna kwamen spontaan Prik en Prak binnenlopen er werd aan de aanwezigen gevraagd wie ze eigenlijk waren en of er nog mooie verhalen over hun waren die ze nog niet gehoord hadden.  Er kwam een stormvloed van verhalen en herinneringen op tafel en hier genoten prik en prak maar zeker ook de gasten enorm van.

 

Na dit intermezzo kreeg Willy Marsman met platen uit de jaren 40/50 en 60 de dansvloer al snel vol en kon onder het genot van een hapje en een drankje deze geslaagde middag worden voortgezet. De middag werd afgesloten met poffertjes,  een echt ouderwets en traditioneel feestmaal.

 

De reacties van het in grote getale aanwezige publiek, dat speciaal voor deze middag was uitgenodigd, waren lovend. En het initiatief om wat terug te doen voor de gemeenschap werd enorm gewaardeerd.

 

Kortom het was een geslaagde middag die voor beide kanten, zowel het publiek als Concordia nieuw was. Wij willen dan ook iedereen bedanken die de afgelopen maanden Concordia en de gemeenschap heeft gesteund door het oud ijzer naar onze container op de pol in Losser te brengen.

 

Wij hopen dat wij dit nog vele jaren kunnen voortzetten en daarvoor hebben we de steun van Losser en Overdinkel hard nodig, dus heeft u nog oud ijzer liggen breng het dan naar de container aan de nijverheidsstraat 24 te Losser naast MB afbouw (de Pol). Ook is er de gelegenheid om ijzer op te laten halen. Wilt u meer informatie hierover kijk dan op onze website: www.concordia-overdinkel.nl