3. apr, 2019

2e editie van the Passion Overdinkel wederom een succes voor Concordia Overdinkel

 

Afgelopen zondag 31 maart was het dan eindelijk zover na maanden voorbereiding kon de uitvoering van The Passion Overdinkel dan eindelijk plaatsvinden. In een volgestroomde Gerhardus Majella kerk te Overdinkel ,  werd het publiek welkom geheten door trotse voorzitter van muziekvereniging Concordia Jorgos Thravalos.

De uitvoering was een middag vullend non-stop programma, organiserende vereniging Concordia in samenwerking met zangeres Martine Thijs, zanger Mark Stouwdam, violiste Brechje Weijmans en theatergroep ‘S Tof zorgden voor een onvergetelijke middag.

De insteek van het concert was om de lijdensweg en de laatste uren van Jezus Christus op een bijzondere wijze te vertolken. Het verhaal werd voorgedragen door de verteller en bekende Overdinkelnaar Jos in het Veld. Om het gevoel bij het verhaal te creëren werd het verhaal ondersteund door theater en werden er tussendoor bijpassende muziekstukken gespeeld . Een speciale rol was deze middag weggelegd voor Lotte Grootenboer zij mocht als lid van het orkest voor het eerst zingen, samen met Martine vertolkte ze een prachte versie van het gevoelige mag ik dan bij jou.

Het publiek was dol enthousiast en beloonde de muzikanten met een staande ovatie en een oorverdovend applaus.

Na het concert was er een gelegenheid om in het ‘’muziekhoes’’ van Concordia te genieten van door de leden gebakken taart en een warme kop koffie. Aan deze uitnodiging werd dan ook goed gehoor gegeven het gehele clubgebouw zat vol en er kon nog even worden nagepraat over een schitterende middag.

Kortom het was een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor foto’s en meer informatie kunt u terecht op www.concordia-overdinkel.nl