23. sep, 2021

Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel schenkt basisschoolleerlingen muziek methode.

Door de door ons allemaal bekende pandemie was het de afgelopen periode helaas niet mogelijk om een feest of andere activiteit gekoppeld aan een goed doel te organiseren met het ingezamelde oud ijzer geld.

Daarom is het bestuur opzoek gegaan naar een andere manier om het geld binnen de losserse gemeenschap te besteden.

En hoe mooi is het nu om het ingezamelde geld te besteden aan de muzikale toekomst van de jeugd?

 

In samenwerking met Fundament Muziek & Dans gaan we vanaf medio oktober de Losserse basisscholen in! Basisschool kinderen uit groep 5 & 6 krijgen een leerorkest aangeboden. Ze gaan leren spelen op een instrument, samen spelen in orkestvorm en werken toe naar een heus concert. In dit roulerende project krijgen alle kinderen uit groep 5 en 6 de komende jaren muzieklessen op school. Muziek maken kun je altijd , maar om het samen goed te laten klinken daar is onderwijs en oefening voor nodig.

In 7 weken tijd worden de kinderen omgetoverd tot ware muzikanten, en bij elk project worden de omliggende muziekverenigingen betrokken voor de ondersteuning.

 

Muziekvereniging Concordia is er trots op om dit project te kunnen steunen en een bijdrage te kunnen leveren aan het muziekonderwijs in de gehele gemeente Losser.  Dankzij de steun en bijdrage van de oud-ijzer actie op de pol we de gehele methode aan Fundament kunnen schenken. Voorzitter Jorgos Thravalos heeft de methode afgelopen week persoonlijk  overhandigd aan cultuur coach Anne-Marie ten Heggeler.

 

Het oud ijzer geld wordt dus niet alleen door Losser / Overdinkel gegenereerd maar het wordt daar ook uitgegeven, hierdoor probeert Concordia het geld binnen de gemeenschap te houden zodat een zo breed mogelijk publiek van het ingezamelde oudijzer geld kan profiteren.  

 

Wij hopen dat wij deze acties nog vele jaren te kunnen voortzetten en daarvoor hebben we de steun van Losser en Overdinkel hard nodig, dus heeft u nog oud ijzer liggen breng het dan naar de container aan de nijverheidsstraat 24 te Losser naast MB afbouw (de Pol). Ook is er de gelegenheid om ijzer op te laten halen. Wilt u meer informatie hierover kijk dan op onze website: www.concordia-overdinkel.nl