1. aug, 2022

Gouden plak op wereld muziek concours Muziek Vereniging Concordia Overdinkel

 

Na maanden van voorbereiding was het dan zondag 31-7-2022 om klokslag 10:15 dan eindelijk zover, het optreden op het wereld muziek concours van Muziek vereniging Concordia. Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars in de klasse World division marching was het wachten op de prijsuitreiking.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Norbert Bruins gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

 

Na nog wat optredens te hebben gekeken werd de terug reis rond de klok van 15:00 ingezet, dit alles omdat de prijsuitreiking pas rond 19:30 zou starten. In het Muziekhoes aangekomen was het tijd voor een feestje en een BBQ met de thuisblijvers en supporters.

Door een brand in het stadion van Kerkrade werd de prijsuitreiking uitgesteld en werd de spanning alleen nog maar groter.

Om 21:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking die via een livestream werd bekeken, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig. Toen kwam het verlossende woord van de jury:

85.16 punten een gouden plak!

De spanning was in 1 maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebaalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband,er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was er dan wederom een Gouden plak voor de Toppers van de Drumband.