Blog

2. okt, 2019

 

Op zaterdag 21 september jl. vond het traditionele jaarfeest voor alle leden van Muziekvereniging Concordia Overdinkel plaats.

 Het ‘’Muziekhoes’’ was speciaal voor het black and white omgetoverd tot een zwart witte feesttempel. Tijdens deze geslaagde feestavond werden ook de 8 jubilarissen in het zonnetje gezet. 245 jaar aan verenigingservaring aldus  voorzitter Jorgos Thravalos.

Herman Nordkamp & Kim Olde Meierink 12,5 jaar lid (niet op de foto)

Carin Gerritzen & Martijn van der Gronden (niet op foto) 25 jaar lid.

Margareth olde Hanter , Jan Schreur en Theo Mekkelholt 50 jaar lid.

En Last but not Least Hennie Visser maarliefst 70 jaar lid

Alle jubilarisen kregen na een mooie toespraak van voorzitter Jorgos Thravalos een passend geschenk aangeboden. Alle jubilarissen kregen daarnaast een oorkonde van Concordia en een boeket bloemen aangeboden, waarna alle leden in de gelegenheid werd gesteld om de jubilarissen te feliciteren.

Na de huldiging werd het feest voortgezet tot in de late uurtjes.

Onder het genot van één of meerdere hapjes en drankjes kon er worden terug gekeken op een mooi muzikaal jaar. Tot in de late uurtjes zat de stemming er goed in. Het was al met al een geslaagde avond.

 

3. apr, 2019

 

Afgelopen zondag 31 maart was het dan eindelijk zover na maanden voorbereiding kon de uitvoering van The Passion Overdinkel dan eindelijk plaatsvinden. In een volgestroomde Gerhardus Majella kerk te Overdinkel ,  werd het publiek welkom geheten door trotse voorzitter van muziekvereniging Concordia Jorgos Thravalos.

De uitvoering was een middag vullend non-stop programma, organiserende vereniging Concordia in samenwerking met zangeres Martine Thijs, zanger Mark Stouwdam, violiste Brechje Weijmans en theatergroep ‘S Tof zorgden voor een onvergetelijke middag.

De insteek van het concert was om de lijdensweg en de laatste uren van Jezus Christus op een bijzondere wijze te vertolken. Het verhaal werd voorgedragen door de verteller en bekende Overdinkelnaar Jos in het Veld. Om het gevoel bij het verhaal te creëren werd het verhaal ondersteund door theater en werden er tussendoor bijpassende muziekstukken gespeeld . Een speciale rol was deze middag weggelegd voor Lotte Grootenboer zij mocht als lid van het orkest voor het eerst zingen, samen met Martine vertolkte ze een prachte versie van het gevoelige mag ik dan bij jou.

Het publiek was dol enthousiast en beloonde de muzikanten met een staande ovatie en een oorverdovend applaus.

Na het concert was er een gelegenheid om in het ‘’muziekhoes’’ van Concordia te genieten van door de leden gebakken taart en een warme kop koffie. Aan deze uitnodiging werd dan ook goed gehoor gegeven het gehele clubgebouw zat vol en er kon nog even worden nagepraat over een schitterende middag.

Kortom het was een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Voor foto’s en meer informatie kunt u terecht op www.concordia-overdinkel.nl

 

3. apr, 2019

 

 

Tijdens de jaarvergadering heeft muziekvereniging Concordia uit Overdinkel voorzitter Jorgos Thravalos unaniem herkozen. Tijdens de stemming kwam naar voren dat de vereniging nu 2 jaar onder het beleid van Thravalos zeer tevreden was. De afgelopen 2 jaar heeft Jorgos onder andere het succesvolle Passion concert geïntroduceerd, de oud ijzer actie voor het goede doel opgestart, en vele interne zaken opgepakt.

 

Helaas was er ook een mindere mededeling, Penningmeester Benno Kroeze was aftredend na 12 jaar in het bestuur te hebben gezeten waarvan 10 jaar als penningmeester vond hij het goed geweest. De verenging bedankte hem voor zijn goede inzet. Jelke olde Kempers gaat de financiële taken binnen Concordia waarnemen.

13. mrt, 2019

 

 

Op zondag 31 maart zal Muziekvereniging Concordia in de Gerardus Majella kerk te Overdinkel the Passion gaan vertolken. The Passion is de moderne vertolking van de laatste uren van Jezus Christus leven lijden en opstanding. Het muzikale Bijbelse spektakel in een eigentijds jasje is afgelopen jaren zeer bekend geworden door de landelijke aandacht op tv en de succesvolle vertolking van Concordia in 2018. Na het daverende succes van vorig jaar is er besloten om het dit jaar nog een stapje grootser en gevarieerder aan te pakken.

Concordia gaat proberen om het gevoel van the Passion over te brengen door dit jaar niet alleen met zang en muziek te komen maar dit jaar zullen de stukken ook worden uitgebeeld door toneelgroep ‘sTOF, dit alles om het verhaal nog meer kracht bij te zetten. In Samenwerking met zangers Martine Thijs en violiste Brechje Weijmans zullen verschillende moderne en bekende liederen worden vertolkt die niet alleen het verhaal van Jezus weergeven maar ook het gevoel hierbij creëren. Denk hierbij aan onder andere het prachtige heal the world en het gevoelige mag ik dan bij jou.

Verteller van het Bijbelse verhaal is net als vorig jaar bekende Overdinkelnaar Jos in het Veld, hij zal op geheel eigenwijze en een vleugje Twents het publiek proberen te boeien met het levens verhaal van Jezus Christus.

Kortom het belooft weer een bijzondere middag te worden in de Gerardus Majela kerk te Overdinkel, waarvoor u allen bent uitgenodigd. Het concert is geheel gratis te bewonderen  en zal starten om 15:00 uur , de kerk is een half uur voor aanvang van het concert geopend. Wees op tijd want vol = vol.

Na het Passion concert is iedereen uitgenodigd om in “t muziekhoes” aan de hoofdstraat 66a onder het genot van een kopje koffie/ thee en door de leden gemaakte taarten gezellig na te genieten van hopelijk een geslaagd concert.

Wij hebben er zin aan en hopen u allen te mogen begroeten op zondag 31 maart.

Voor meer informatie of foto’s van de vorige editie bezoek onze website www.concordia-overdinkel.nl of volg ons op facebook.

 

27. jan, 2019

 

Na maanden van voorbereiding was het dan zaterdag 26-Januari eindelijk zover, het optreden op het Nederlands kampioenschap marching in Wijchen. Na een spetterende en bijna perfecte uitvoering van de mars was het wachten op de prijsuitreiking. De spanning nam narmate de middag vorderde alleen maar toe bij zowel de drummers,  de meegereisde supporters maar ook bij de thuisblijvers. Het was een spannend verloop van de middag aangezien het deelnemers veld enorm sterk was.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

 

Om 16:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreikingen kwam het verlossende woord van de jury:

86.83 punten. Een welverdiende 3e plaats op het Nederlands kampioenschap.

De spanning was in 1 maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebaalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband,er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was het dan zover 3e van Nederland een uitstekende prestatie. De drummer waren trots op het resultaat.

 

De terugreis van in de bus was een groot feest, bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest klaar om de kersverse bronzen drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest doorgezet tot in de late uurtjes.