Blog

20. nov, 2018

 

Zondagmiddag 18-11 om 14:30 was het dan eindelijk zover de sint is aangekomen in Overdinkel. Niet alleen voor alle kinderen van Overdinkel een spannende dag, maar in het bijzonder ook voor de jeugdleden van Muziekvereniging Concordia. Want na de intocht waarbij de ‘‘onervaren’’ jeugd voor het eerst mee mocht marcheren op straat was er in ‘t ‘’muziekhoes’’ een pepernoten concert voor de beginnende jeugd van Concordia.

De spanning was een half uur voor aanvang van het concert al flink te voelen, zal de sint wel komen en wat zal die vinden van onze muziek.  Onder leiding van muziekpiet werd eerst het gebouw flink op de kop gezet, de aanwezige kinderen vonden dit allemaal geweldig. Na een half uurtje kwam hij dan eindelijk, Sinterklaas samen met wel 20 pieten kwam hij in een grote polonaise het ‘’muziekhoes’’ binnen lopen.

Toen de sint plaats had genomen was het aan de jeugdleden van Concordia om hem te vermaken met de ingestudeerde muziekstukken. Sinterklaas was dol enthousiast over het C-orkest, de jeugddrumband en niet te vergeten de blokfluit groep. Niet alleen de Sint genoot maar ook het met grote getale aanwezige publiek had een geweldige middag.

Na een geweldig concert van alle jeugdleden was het helaas tijd voor de sint om te vertrekken, met een geweldig dag sinterklaasje werd er afscheid genomen van de sint en zijn pieten. Kortom een geweldige middag voor jong en oud.

Mocht u interesse hebben in meer van Concordia dan hopen wij u allen te mogen begroeten op ons jaarlijkse themaconcert met dit jaar als thema novemberfest op zaterdag 24 november om 20:00 uur in ons ‘’Muziekhoes’’ aan de Hoofdstraat 66a te Overdinkel

Voor meer informatie en foto’s van deze middag kunt u terecht op onze Facebook pagina of op www.concordia-overdinkel.nl

 

16. nov, 2018

Concordia Overdinkel Houdt Oktober Novemberfest.

 

Zaterdag 24 november is het dan weer zover. Concordia Houdt dan haar jaarlijkse thema concert. Met dit jaar het thema Oktoberfeest in November. Waan u deze avond in een ware Bayerische feesttent. De zaal is aangekleed als een echte oktoberfeesttent volledig in stijl met blauw witte vlaggen, lange tafels en banken en uiteraard niet te vergeten pullen bier. Het  A-orkest volledig  gehuld in Dirndl en Lederhose zal deze avond echte Oostenrijkse muziek ten gehore brengen. Denk hierbij aan Anton aus Tirol, ein prosit en uiteraard niet te vergeten Bohmischer traum. Uiteraard zal  ook de oberkrainer groep op het podium verschijnen. Dus heeft u zin aan een leuke avond om niet meer te vergeten dan bent u van harte uitgenodigd om dit thema feest bij te wonen. Tevens verzoeken wij u dan ook om in Oostenrijkse stijl verkleed te komen zodat niet alleen het orkest maar ook het publiek bij draagt aan deze mooie avond.

Het wordt een feest voor het oor, maar ook voor het oog. Laat u verrassen. Het concert wordt gehouden in het Muziekhoes, Hoofdstraat 66a in Overdinkel en begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis voor meer informatie kijk op onze website www.concordia-overdinkel.nl

 

7. nov, 2018

 

Eindelijk is het weer zover. Sinterklaas komt weernaar Nederland en natuurlijk vergeet hij ook Overdinkel niet.

Zondag 18 november komen Sinterklaas en zijn Pieten in Overdinkel aan. Ze maken dan met Muziekvereniging Concordia om 14.45 uur een rondgang door het dorp om alle kinderen te begroeten en te vieren dat ze weer in nederland zijn.

Na de rondgang, om ca. 16.15 uur komt Sinterklaas met zijn Pieten naar 't ‘’muziekhoes’’ van Concordia aan de Hoofdstraat 66a te Overdinkel.

 Daar worden ze opgewacht door de warme klanken van de jeugdmuzikanten van Concordia, die een spetterend pepernotenconcert zullen geven.

Niet alleen is er muziek maar ook de gelegenheid om sinterklaas en zijn pieten eindelijk eens te ontmoeten.


Heeft u zin in een gezellige middag met de Sint, pieten  spetterende optredens muziek en natuurlijk pepernoten in overvloed, dan bent u van harte welkom in 't ‘’Muziekhoes’’ aan de Hoofdstraat 66a in Overdinkel.

7. nov, 2018

 

 

 

 

 

Na 8 maanden  geleden te zijn gestart met het inzamelen van oud ijzer op de pol in Losser was het na vele duizenden kilo’s ijzer te hebben weggebracht dan woensdag 7 november 2018 dan eindelijk zover, het oud ijzer feest. Dit feest stond in het teken van de ouderen in de gemeente Losser. De gemeente waar de mensen zo gul zijn om hun oud ijzer te schenken aan een goed doel.

 

De geheel kosteloze middag werd gehouden in ’t “muziekhoes” van Muziekvereniging Concordia. Hier werden de ouderen gebracht met de geheel nieuwe elektrokar uit Overdinkel of ze kwamen vanuit de Tiekerhook, driehoek of andere plekken uit Overdinkel en Losser aan wandelen of fietsen.

 

De middag begon met koffie en boterkoek, hier werd onder de muzikale klanken van Willy Marsman goed van genoten. Daarna kwamen spontaan Prik en Prak binnenlopen er werd aan de aanwezigen gevraagd wie ze eigenlijk waren en of er nog mooie verhalen over hun waren die ze nog niet gehoord hadden.  Er kwam een stormvloed van verhalen en herinneringen op tafel en hier genoten prik en prak maar zeker ook de gasten enorm van.

 

Na dit intermezzo kreeg Willy Marsman met platen uit de jaren 40/50 en 60 de dansvloer al snel vol en kon onder het genot van een hapje en een drankje deze geslaagde middag worden voortgezet. De middag werd afgesloten met poffertjes,  een echt ouderwets en traditioneel feestmaal.

 

De reacties van het in grote getale aanwezige publiek, dat speciaal voor deze middag was uitgenodigd, waren lovend. En het initiatief om wat terug te doen voor de gemeenschap werd enorm gewaardeerd.

 

Kortom het was een geslaagde middag die voor beide kanten, zowel het publiek als Concordia nieuw was. Wij willen dan ook iedereen bedanken die de afgelopen maanden Concordia en de gemeenschap heeft gesteund door het oud ijzer naar onze container op de pol in Losser te brengen.

 

Wij hopen dat wij dit nog vele jaren kunnen voortzetten en daarvoor hebben we de steun van Losser en Overdinkel hard nodig, dus heeft u nog oud ijzer liggen breng het dan naar de container aan de nijverheidsstraat 24 te Losser naast MB afbouw (de Pol). Ook is er de gelegenheid om ijzer op te laten halen. Wilt u meer informatie hierover kijk dan op onze website: www.concordia-overdinkel.nl

 

 

 

 

 

 

6. nov, 2018

 

Na maanden van voorbereiding was het dan zaterdag 3-November eindelijk zover, het optreden op het concours in Schiedam  van Muziek vereniging Concordia. Na een spetterend en bijna perfecte uitvoering van de mars was het wachten op de prijsuitreiking. De spanning nam narmate de middag vorderde alleen maar toe bij zowel de drummers,  de meegereisde supporters maar ook bij de thuisblijvers die het concours live konden volgen via internet.

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen.

De speciale counters en de spectaculaire slow pass werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer.  Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Jan Thravalos gerepeteerd. Kortom de voorbereidingen waren top en niets kon een gouden plak in de weg staan.

 

Om 16:45 was het dan eindelijk zover de prijsuitreiking, voor de beoogde gouden plek waren 80.00 punten nodig, Toen kwam het verlossende woord van de jury:

87.00 punten een dikke gouden plak!

De spanning was in 1 maal verdwenen en alle emoties kwamen eruit. De vreugde tranen en gebaalde vuisten kwamen naar boven bij de toppers van de drumband,er kon feest worden gevierd. Na maanden van werken was er dan een welverdiende gouden plak.

 

De terugreis van 2,5 uur in de bus was een groot feest, bij aankomst in het gebouw stonden de leden van het A-orkest klaar om de gouden drumband met een serenade te ontvangen. Hierna werd het feest doorgezet tot in de late uurtjes.