Blog

20. dec, 2018

 

 

 

De kerst is weer achter de rug en ook de laatste repetitie voor 2018 is weer geweest. De instrumenten zijn schoongemaakt en ingepakt kortom tijd voor de traditionele oliebollen actie van muziekvereniging Concordia Overdinkel.

 

Het ‘’muziekhoes’’ wordt op zondag 30 december 2018 omgetoverd  tot het oliebollen walhalla van de gemeente losser. Ook dit jaar zullen we maarliefst 5000 olie en krentenbollen bakken.

De lekkerste oliebollen van Twente kunt u digitaal bestellen via onze webshop op www.concordia-overdinkel.nl

De prijzen voor olie- en rozijnenbollen zijn nog altijd slechts € 0,50 per stuk.

 

Bestellingen zijn op 30 december tussen 9.00 en 14.00 uur af te halen in ons ‘’Muziekhoes’’ aan de hoofdstraat 66a te Overdinkel.  Tevens kunt u ervoor kiezen om de oliebollen thuis te laten bezorgen.

 

Mocht u geen bestelling hebben geplaatst en toch oliebollen willen kopen dan kan dit uiteraard ook via de vrije verkoop bij Plus Bellers te Overdinkel en in ons ‘’muziekhoes’’ van 9.00 tot 15.00 uur. 

 

In ieder geval wensen we u alvast een voorspoedig nieuw jaar toe en hopen u te kunnen begroeten tijdens de diverse activiteiten in het nieuwe jaar.

 

26. nov, 2018Zaterdag 24 november was het jaarlijkse thema concert van muziekvereniging Concordia uit
Overdinkel, met dit jaar als thema Novemberfest. In een bomvol ‘’ muziekhoes’’ dat speciaal voor
deze avond was omgetoverd tot een ware Bayerische feestzaal kon het massaal toegestroomde
publiek genieten van allerlei nummers uit de streek Tirol.
De avond werd geopend door Voorzitter Jorgos Thravalos, hij kondigde het A-orkest aan dat onder
leiding van de drumband naar binnen werd gespeeld. Het programma kon beginnen, bekende
nummers uit tirol werden gespeeld en ondersteund door verschillende acts van de drumband. Onder
andere kwam Anton aus Tirol ten tonele maar ook werd de ‘’bierkratten’’ wals gespeeld. Uiteraard
was er ook een Oberkrainer groep gevormd die tijdens de pauze van het orkest voor de muzikale
klanken zorgde. als klap op de vuurpijl waren er 2 alpenhoorns aanwezig waarop een spetterende
solo werd gespeeld door Robert Bos en Jaqueline Velders.
Het muzikale programma onder leiding van Andre van Huizen viel in goede smaak bij het publiek. Er
werd mee geklapt, gezongen en zelf gedanst. Tijdens het ein prosit werd er met halve liters geproost
met het publiek, kortom het was een gezellige en geslaagde avond voor zowel de muzikanten als het
publiek.
Na het muzikale gedeelte ging het feest nog even door in ‘t ‘’Muziekhoes’’ er werd nagepraat en
genoten van een prachtige avond.
Voor foto en filmmateriaal of meer informatie kan de site www.concordia-overdinkel.nl worden
geraadpleegd of bezoek onze facebookpagina.

20. nov, 2018

 

 

In December 2018 gaat muziekvereniging Concordia uit Overdinkel voor het eerst kerstbomen verkopen. Wij verkopen echte Nordman kerstbomen vanaf €15. Wij garanderen de goedkoopste prijs uit de regio. De verkoop start vrijdagavond 7 december vanaf 18:30 met een heus kerstbomen feest. Dan is ‘’t muziekhoes’’ geopend en zijn er vuurkorven aanwezig. U kunt dan onder het genot van een hapje en een drankje uw kerstboom reserveren of direct meenemen en genieten van een gezellige feestavond met kerstmuziek.

 

Zaterdag 8 december gaat de verkoop weer van start rond de klok van 9:00 uur tot 17:30 uur. Ook nu zijn er weer vuurkorven en is er warme chocolade melk, glühwein koffie en thee aanwezig. Kortom het belooft een gezellige verkoop dag te worden. Zondag 9 december zullen de resterende bomen verkocht worden vanaf 9:30 uur. Mochten er na deze dag nog bomen zijn dan zullen er via facebook extra verkoopdagen worden aangekondigd.

 

De Nordman bomen worden allemaal standaard met kluit geleverd, op verzoek kan deze er ook worden afgezaagd. Prijzen beginnen vanaf €15 voor een boom van 1,5m voor bomen van 2,0m ligt de prijs op €20 en bomen van 2,5m kosten €25 kortom de goedkoopste uit de regio. De bomen kunnen eventueel ook thuis worden bezorgd  in de gemeente losser, zodat u niet zelf met de boom hoeft te slepen.

 

Kortom een unieke kans om een prachtige kerstboom te kopen voor een klein prijsje. Wees er snel bij want op = op.

 

Wij hopen u te mogen begroeten op 1 van onze verkoop dagen. Voor meer informatie kijk op onze website www.concordia-overdinkel.nl  of kijk op onze facebookpagina.

 

 

 

 

 

20. nov, 2018

 

Zondagmiddag 18-11 om 14:30 was het dan eindelijk zover de sint is aangekomen in Overdinkel. Niet alleen voor alle kinderen van Overdinkel een spannende dag, maar in het bijzonder ook voor de jeugdleden van Muziekvereniging Concordia. Want na de intocht waarbij de ‘‘onervaren’’ jeugd voor het eerst mee mocht marcheren op straat was er in ‘t ‘’muziekhoes’’ een pepernoten concert voor de beginnende jeugd van Concordia.

De spanning was een half uur voor aanvang van het concert al flink te voelen, zal de sint wel komen en wat zal die vinden van onze muziek.  Onder leiding van muziekpiet werd eerst het gebouw flink op de kop gezet, de aanwezige kinderen vonden dit allemaal geweldig. Na een half uurtje kwam hij dan eindelijk, Sinterklaas samen met wel 20 pieten kwam hij in een grote polonaise het ‘’muziekhoes’’ binnen lopen.

Toen de sint plaats had genomen was het aan de jeugdleden van Concordia om hem te vermaken met de ingestudeerde muziekstukken. Sinterklaas was dol enthousiast over het C-orkest, de jeugddrumband en niet te vergeten de blokfluit groep. Niet alleen de Sint genoot maar ook het met grote getale aanwezige publiek had een geweldige middag.

Na een geweldig concert van alle jeugdleden was het helaas tijd voor de sint om te vertrekken, met een geweldig dag sinterklaasje werd er afscheid genomen van de sint en zijn pieten. Kortom een geweldige middag voor jong en oud.

Mocht u interesse hebben in meer van Concordia dan hopen wij u allen te mogen begroeten op ons jaarlijkse themaconcert met dit jaar als thema novemberfest op zaterdag 24 november om 20:00 uur in ons ‘’Muziekhoes’’ aan de Hoofdstraat 66a te Overdinkel

Voor meer informatie en foto’s van deze middag kunt u terecht op onze Facebook pagina of op www.concordia-overdinkel.nl

 

16. nov, 2018

Concordia Overdinkel Houdt Oktober Novemberfest.

 

Zaterdag 24 november is het dan weer zover. Concordia Houdt dan haar jaarlijkse thema concert. Met dit jaar het thema Oktoberfeest in November. Waan u deze avond in een ware Bayerische feesttent. De zaal is aangekleed als een echte oktoberfeesttent volledig in stijl met blauw witte vlaggen, lange tafels en banken en uiteraard niet te vergeten pullen bier. Het  A-orkest volledig  gehuld in Dirndl en Lederhose zal deze avond echte Oostenrijkse muziek ten gehore brengen. Denk hierbij aan Anton aus Tirol, ein prosit en uiteraard niet te vergeten Bohmischer traum. Uiteraard zal  ook de oberkrainer groep op het podium verschijnen. Dus heeft u zin aan een leuke avond om niet meer te vergeten dan bent u van harte uitgenodigd om dit thema feest bij te wonen. Tevens verzoeken wij u dan ook om in Oostenrijkse stijl verkleed te komen zodat niet alleen het orkest maar ook het publiek bij draagt aan deze mooie avond.

Het wordt een feest voor het oor, maar ook voor het oog. Laat u verrassen. Het concert wordt gehouden in het Muziekhoes, Hoofdstraat 66a in Overdinkel en begint om 20.00 uur.

De toegang is gratis voor meer informatie kijk op onze website www.concordia-overdinkel.nl