Blog

11. mrt, 2021

 

Afgelopen zaterdag heeft Muziekvereniging concordia uit Overdinkel gebakjes rond gebracht. Dit alles in het kader van de oud ijzerinzameling op De Pol te Losser. Door het Corona virus was het niet mogelijk om dit jaar een fysieke activiteit te organiseren. Maar ondanks het virus is de oud ijzer inzameling gewoon door gegaan. daarom heeft Concordia besloten om toch iets te doen voor de Losserse / Overdinkelse gemeenschap.

Op geheel corona-proof wijze zijn er 150 gebakjes uitgedeeld aan bewoners van de Tiekerhook (Overdinkel), Maartens-Stede (Losser) en woon-zorgcomplex de Driehoek (Overdinkel). Helaas geen muzikale klanken maar wel de heerlijke smaak van een gebakje.

Wij hopen dat als de maatregelen het toelaten opnieuw iets kunnen organiseren.

Mocht u nog oud ijzer over hebben dan kunt u dit brengen naar het bekende inzamelpunt op het terrein van MB afbouw aan de Nijverheidsstraat 24 te Losser (De Pol).

 

11. mrt, 2021

 

Het zonnepanelen-project van muziek vereniging Concordia uit Overdinkel is gerealiseerd en Concordia gaat hiermee verder met verduurzaming.

Maar liefst 20 zonnepanelen liggen er te stralen op het dak van “t Muziekhoes” in Overdinkel. Hiermee kan er worden voorzien in de totale behoefte van stroom van het clubgebouw. Het project is een vervolg op de verduurzaming van het clubgebouw, dat eerder al werd voorzien van led verlichting.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Rabobank, zij hebben voor een deel bijgedragen in de kosten van de door leden zelf geplaatste installatie. Door de bijdrage van de Rabobank is de terugverdien tijd van de totale installatie met ruim 3 jaar teruggebracht. De reductie op de vaste lasten wil Concordia gebruiken om verder te investeren in de vereniging.

De zonnepanelen zijn voor Concordia een investering in een duurzame toekomst, Dit is niet alleen beter voor de energierekening van het verenigingsgebouw maar ook voor het milieu.

1. feb, 2021

Wij zijn diep geschokt na het bericht dat “Erevoorzitter” Gerard Molthof op 84-jarige leeftijd is overleden.

Velen kennen Gerard als muzikant, bassist, voorzitter en erevoorzitter maar voornamelijk was hij de verenigingsman die altijd klaar stond voor zijn Concordia in goede en slechte tijden.

Zijn passie uitoefenen “muziek maken” is hem helaas al jaren gelden ontnomen doordat hij werd getroffen door een gezichtsverlamming die het bespelen van een blaasinstrument onmogelijk maakte. Maar de muziek bleef in zijn hart en daarom was hij waar mogelijk bij elke repetitie of optreden aanwezig.

Hij was de motor die er mede voor gezorgd heeft dat Concordia kan genieten van een eigen clubgebouw in zijn meer dan 30 jaar als voorzitter van Muziekvereniging Concordia.

Waar mogelijk was Gerard ook de laatste jaren ondanks zijn gezondheid veel aanwezig om zijn club te steunen tijdens repetities, optredens of andere activiteiten. In 2017 heeft Concordia samen met de vriendenloterij zijn hartenwens in vervulling kunnen brengen met een ballonvaart boven zijn geliefde dorp. Door zijn inzet voor de gemeenschap is hij daarnaast ook onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerard zou dit jaar 85 worden en daarnaast gehuldigd worden voor zijn 60-jarige lidmaatschap bij Muziekvereniging Concordia, hij had in zijn hoofd het feest bij Concordia al gepland. Gerard mag nu het tijdige voor het eeuwige wisselen en we zullen hem missen.

15. okt, 2020

 

Na het succesvolle afscheidsconcert van Andre van Huizen moest Muziek vereniging Concordia uit Overdinkel opzoek naar een nieuwe dirigent.

Na een aantal proefdirecties kwam na een stemming onder de leden Herbert Vreeman als favoriet uit de stembus.

Herbert  is in het dagelijks leven werkzaam als trompettist bij de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Daarnaast is hij ook dirigent van een tweetal blaasorkesten, te weten:

Muziekvereniging “Eendracht” te Denekamp en “ST Caecilia” te Saasveld.

Aan dit rijtje kan dus nu ook Concordia Overdinkel worden toegevoegd.

“Ontspanning door inspanning” is het motto van Herbert. Een gezonde mix tussen hard werken en gevoel voor humor. Dit past perfect in het plaatje van Concordia.

De eerste repetitie van Herbert heeft plaatsgevonden op 8 oktober jl. wij hopen op een goede samenwerking en een goede toekomst.

 

Op de foto:

Links: Jorgos Thravalos(voorzitter) Rechts: Herbert Vreeman (dirigent)

 

 

5. mrt, 2020

Na ruim 50 jaar het oud papier in Overdinkel te hebben opgehaald, heeft muziekvereniging Concordia met pijn in het hart besloten hiermee te stoppen.

Concordia was genoodzaakt dit besluit te nemen door het teruglopen van het aantal vrijwilligers. Om de Overdinkelaars toch te blijven voorzien in de handige service is er samen met carnavalsvereniging de Veldmuuskes besloten dat zij deze taak met ingang van maart 2020 op zich zullen nemen.

Het is de bedoeling dat de Overdinkelse bevolking niets merkt van deze overname. Het enige verschil is dat de trouwe gezichten van Concordia niet meer te zien zijn als ophalers.

Wijziging

Per zaterdag 14 maart zullen de Veldmuuskes het papier ophalen op de vertrouwde wijze. Zij beginnen hiermee om 9 uur.

De aanbieders worden vriendelijk verzocht om het oud papier goed verpakt en op tijd aan de straat te zetten. Tevens wordt het zeer op prijs gesteld dat het papier zoveel mogelijk bij elkaar wordt gezet, bij voorkeur bij de rode tegel om alles zo vroeg mogelijk van de straat te kunnen verwijderen.

Het papier kan ook zelf naar het oude terrein van Saksenstal Game aan de Hoofdstaat worden gebracht, waar de containers staan opgesteld. Dit laatste is mogelijk tot 12 uur. Na dit tijdstip is er niemand meer aanwezig en kan er geen papier meer worden aangeboden.