Vrienden van Dinkel live Concordia Excelsior Overdinkel 3 nov 2023

 

Op 3 november gaan de Overdinkelse en Lossere muziekverenigingen Concordia en Excelsior gezamenlijk een thema concert geven. Met deze activiteit willen de muzikale samenwerking tussen beide verenigingen verbeteren en gezamenlijk een mooie muzikale avond voor de losserse gemeenschap neerzetten.


De samenwerking zal worden opgezocht tussen muziekvereniging Excelsior uit Losser en muziekvereniging Concordia uit Overdinkel. Het thema dat gekozen is een soort spin-off van de vrienden van amstel live, namelijk vrienden van Dinkel live. Het concert zal worden gehouden in het kultuurhuus te Overdinkel en wel in de sporthal. Deze sporthal zal speciaal voor deze avond worden omgetoverd tot een muzikale tempel waarbij het doel is om de gemeenschap samen te brengen door middel van muziek.


Concordia en excelsior hebben in het verleden al eerder samen muzikale uitvoeringen gedaan, echter een project van deze omvang is nog niet eerder gerealiseerd. Dat beide verenigingen dit samen aandurven laat wel zien dat muziek verbroedert. Deze nieuwe stap biedt ons de mogelijkheid om een uniek cultureel evenement in de gemeente losser neer te zetten. We hebben de steun ven medewerking van beide muziekverenigingen en het kultuurhuus om dit evenement tot een succes te maken.


Hoofddoel van het concert is om een mooie culturele ervaring te bieden aan de inwoners van de gemeente losser en omstreken. Door  middel van live muziek willen we een sfeer van verbondenheid creëren en de band tussen beide verenigingen versterken. Niet alleen muziek verenigingen zullen deelnemen maar ook de lokale coverband WAAZ uit Overdinkel en zanger Marco Gevers uit Losser. Tevens zal er ook een lokale DJ aanwezig zijn om de pauzes tussen de muziekstukken op te vullen. Daarnaast zullen ook beide drumbands gezamenlijk een slagwerkshow geven. De drumbands van beide verenigingen zijn beide actief op het hoogste niveau in de slagwerkwereld, door samen één show neer te zetten is dan ook een unieke gebeurtenis. Als kers op de taart willen we ook nog een bekende artiest toevoegen, momenteel hebben we een optie staan op Peter Beense. Deze combinatie van artiesten moet zorgen voor een verassende en onvergtelijke avondje uit in de gemeente Losser.


Tijdens het concert zullen zowel de muziekverenigingen als de band en de zangers bekende werken vertolken die een breed publiek zullen aanspreken, denk hierbij aan bekende meezingers maar ook moderne pop muziek. Door een gevarieerd repertoire te spelen zal een breed publiek worden aangetrokken. Het streven van het concert zal dan ook zijn om het aanwezige publiek een onvergetelijke avond te bieden. Het is uniek concept waarbij de harmonie samen gaat spelen meet bijvoorbeeld een DJ of met de band, kortom de samenwerking en verbinding wordt op allerlei mogelijke vlakken gezocht.


Het concert zal plaatsvinden op 3 november 2023 in de sporthal van het kultuurhuus te Overdinkel. De spectaculaire openingsshow zal starten om 20:00 en het non-stop programma zal duren tot 00:30 omdat de kosten voor een evenement als deze enorm in de papieren lopen zal er een kaartverkoop plaatsvinden van €15 per kaart.


In totaal zullen er zo’n 110 muzikanten, 5 zangers, 1 band en 1 dj deelnemen aan dit unieke evenement.

Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op www.concordia-overdinkel.nl kijk op onze facebook pagina of bestel uw tickets direct via: https://mijnetickets.shop/stichting-kulturhus-overdinkel/

dinkel live promo
LOGODinkelLive2023
poster dinkellive