Muziekvereniging Concordia uit Overdinkel schenkt basisschoolleerlingen muzikale ochtend.

 

Afgelopen vrijdag was het weer zover de besteding van het oud ijzer geld dat het afgelopen jaar is opgehaald door muziek vereniging Concordia.

Het bestuur heeft dit jaar besloten om het geld aan de overdinkelse basisschool leerlingen te besteden, en daarmee het muziekonderwijs te promoten. En hoe mooi is het dan ook dat Concordia het ingezamelde geld besteedt aan de muzikale toekomst van de potentiële nieuwe jeugd leden?

 

In samenwerking met Tijl Damen is er een theater show gegeven om het muziek onderwijs te promoten. Het doel van dit project was om te laten zien dat muziek maken niet moeilijk hoeft te zijn en dat je er ook net per definitie instrumenten voor nodig hebt. Kinderen van de 3 basisscholen uit Overdinkel waren uitgenodigd om in het muziekhoes een prachtige show bij te wonen waar ook erg van genoten werd.

Tijdens deze interactieve show werden de kinderen uitgedaagd om mee te doen en na te denken over muziek.

Muziekvereniging Concordia is er erg trots op om dit project te kunnen steunen en een bijdrage te kunnen leveren aan het muziekonderwijs in de  gemeente Losser.  Dankzij de steun en bijdrage van de oud-ijzer actie op de pol hebben we de gehele ochtend  kunnen schenken.

 

Na afloop werden er kleurplaten en potloden uitgereikt door de organisatie, zodat de kinderen ook nog mee kunnen doen aan een kleurwedstrijd met leuke prijzen.

 

Het oud ijzer geld wordt dus niet alleen door Losser / Overdinkel gegenereerd maar het wordt daar ook uitgegeven, hierdoor probeert Concordia het geld binnen de gemeenschap te houden zodat een zo breed mogelijk publiek van het ingezamelde oudijzer te laten profiteren.  

 

Wij hopen dat wij deze acties nog vele jaren te kunnen voortzetten en daarvoor hebben we de steun van Losser en Overdinkel hard nodig, dus heeft u nog oud ijzer liggen breng het dan naar de container aan de nijverheidsstraat 24 te Losser naast MB afbouw (de Pol).  Wilt u meer informatie hierover kijk dan op onze website: www.concordia-overdinkel.nl of volg ons op instagram voor de laatste updates en foto’s (@concordiaoverdinkel)