Binnen onze vereniging kennen we de volgende secties:

  • Groot (A) Orkest
  • (C) Orkest
  • Drumband
  • Jeugddrumband
  • Beginners (B) Drumband
  • Blokfluitgroep
  • Benno & de Muiters

 

Repetities

A-orkest                    donderdag   19.30 - 21.30 uur

C-orkest                    donderdag    17.30 - 18.15 uur

Drumband                  maandag      19.45 - 21.30 uur

Jeugddrumband          maandag      18.15 - 19.15 uur

Blokfluitgroep             vrijdag        15.00 - 17.00 uur

Het A-orkest

Het A-orkest verzorgt zelfstandige concertoptredens, maar treedt ook samen met de gehele vereniging op. Bijvoorbeeld bij rondgangen, serenades, jaarlijkse uitvoeringen en vele andere begeleidingen op feesten en/of nationale feestdagen. Het repertoire van het A-orkest is zeer veelzijdig en bestaat onder andere uit musical- en filmmuziek, klassieke en populaire muziek.

Het A-orkest staat onder leiding van Herbert Vreeman en telt ongeveer 35 leden.

 

Het C-orkest

Het C-orkest is de opstap naar het A-orkest, want “zonder jeugd geen toekomst”. Indien iemand graag een muziekinstrument wil gaan bespelen bij“Concordia” kan de muziekvereniging er zorg voor dragen dat hij/zij een instrument in bruikleen krijgt.

In het C-orkest spelen de beginnende leerlingen van de muziekschool. Zij stromen in dit orkest in na een half jaar muziekschool om te leren samen spelen.

Het repertoire is bij allen zeer veelzijdig en bestaat onder andere uit musical en filmmuziek en populaire muziek.

Het C-orkest staat onder leiding van Floortje Looman

 

De Drumband

De drumband bestaat uit ongeveer 14 enthousiaste slagwerkers. Zij ondersteunen het orkest op straat tijdens rondgangen, maar treden ook zelfstandig op. De drumband behoort tot de Nederlandse top en zij hebben meerdere malen een eerste prijs behaald bij concoursen van de KNFM. De drumband heeft een uitgebreid repertoire, waarbij gebruik gemaakt wordt van een uitgebreid instrumentarium.

Ze staan onder leiding van intrim instructeur Norbert Bruins. 

De Jeugd-drumband

De drumband leidt haar eigen leerlingen op. Zij leren zowel individueel als in de jeugd-drumband samenspel, luisteren en techniek. Vooral plezier maken met muziek kenmerkt deze groep. Dat komt ook terug in hun swingend repertoire. De jeugddrumband is in april 2010 Nederlands kampioen geworden tijdens het topconcours van de KNFM. Kinderen kunnen vanaf hun 6/7e jaar lid worden van de drumband.

 

De blokfluitgroep

Muziekvereniging Concordia gaat jaarlijks van start met een nieuwe blokfluitgroep. Tijdens deze lessen wordt veel aandacht besteedt aan de muzikale vorming, noten lezen en samenspel. Na een jaar les ontvangen de leerlingen een certificaat waarmee ze een instrument kunnen kiezen en tegen gereduceerd tarief lessen kunnen volgen bij  Muziekschool "De Sleutel". De blokfluit ontvangt men van muziekvereniging Concordia in bruikleen. Kinderen vanaf groep 3 van de basisschool kunnen voor de blokfluitlessen worden aangemeld.

Mendy te Veen instrueert de leerlingen.

 

Dweilorkest: Benno & de Muiters

In 2004 hebben een aantal muzikanten binnen “Concordia” een blaasorkest opgericht onder de naam "Benno & de Muiters" . Ze zijn vanaf hun oprichting erg actief geweest onder andere tijdens de Brueghel en het Euregiofeest. Bovendien maakten ze deel uit van één van de kapellen voor het begeleiden van de prins van Losser en waren ze tot 2021 hofkapel van CV BokelBulkes.

 

Overige Activiteiten

“Concordia” geeft meerdere concerten per jaar, zoals het koffie-concert in het voorjaar en de grote themaconcerten in het najaar.

Ook doet “Concordia” regelmatig mee aan concoursen. De laatste jaren hebben zowel het orkest, de drumband als de jeugddrumband 1ste prijzen behaald op diverse concoursen.

Binnen “Concordia” worden er ook veel andere activiteiten georganiseerd: een jaarfeest, een jaarlijkse fietspuzzeltocht, een rommelmarkt, een bingo-avond en vooral onze Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) is altijd bezig met het organiseren van leuke en gezellige activiteiten voor de jeugd (jeugdkamp, 6-kamp, etc.).

 

Informatie

Voor meer informatie of vragen over de verschillende onderdelen van onze vereniging kunt u een mail richten aan:

secretariaat@concordia-overdinkel.nl  of via één van de personen onder de kop contact in het menu. 

 

www.concordia-overdinkel.nl

't. Muziekhoes Concordia

Hoofdstraat 66a, Overdinkel

Tel. 053-5386818

 

ConoursOverzichtDB

Download hier het complete concours overzicht als pdf.
(bijgewerkt 22-06-2023)